Els cavalls de la Fundació Miranda seran a l’Ortoll fins dilluns al matí

La mesura ha estat presa degut al cansament que presenten els animals després del llarg viatge realitzat en transhumància des del Pirineu

Imatge dels cavalls de la Fundació Miranda a l'Ortoll. Foto: Aj. VNG

Després que ahir a la tarda, els cavalls del Pirineu arribessin a la platja de Vilanova i la Geltrú per passar la nit en un terreny habilitat a l’Ortoll,  la Fundació Miranda ha decidit deixar als èquids una jornada més descansant en aquests terrenys.

Segons anunciava l’Ajuntament de Vilanova, els cavalls es troben molt cansats de la  transhumància realitzada per camins ramaders, en el seu viatge des del Pirineu fins al Parc del Garraf, fet que ha provocat que des de la Fundació s’hagi pres la decisió de deixar-los descansar un dia més, allargant la seva estança als prats de la capital del Garraf fins dilluns.

Serà demà, al matí, quan els cavalls reprendran la ruta que els ha de portar fins al Parc del Garraf, indret on està previst que passin tota la temporada d’hivern. Així mateix, el consistori vilanoví informava que  tothom qui vulgui anar a veure, durant el dia d’avui, als cavalls, ho pot fer atansant-se fins  al Turó de la Seu, a l’Ortoll.