Els alumnes de cinquè de l’Escola Sant Nicolau de Canyelles fan una donació de material al CAAD

Han destinat el 10% dels guanys obtinguts amb les seves cooperatives a aquest Centre d'Acollida d'Animals

0
97
Imatge dels alumnes amb l'alcaldessa al CAAD. Cedida
Circ Raluy Legacy 728×90

Per segon any consecutiu, l’escola Sant Nicolau ha pres part d’aquest projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME), que impulsa l’Ajuntament de Canyelles, el servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona i que té per objectiu fomentar la cultura emprenedora dels alumnes, als quals permet, durant un curs escolar, crear i gestionar una cooperativa.

El projecte s’inicia i finalitza en un curs escolar, durant el qual constitueixen una empresa, dissenyen un producte, el produeixen i, finalment, el venen en una fira o mercat local. Els infants treballen en equip i simulen la constitució d’una cooperativa fent diferents tallers en què es tracten aspectes diversos com el finançament o el disseny d’una imatge corporativa. També aprenen a fer diferents tràmits administratius i presenten el seu projecte a l’Ajuntament. La venda en el mercat o fira local els permet posar en pràctica els aprenentatges i habilitats que han treballat durant el curs.

Durant aquest curs, els grups de cinquè de l’escola han constituït tres cooperatives: Dogfivea (5è A), Artanimals (5è B) i Àrea 5 (5è C), que han fet treballs manuals i objectes de decoració a partir de materials reciclats, que posteriorment van vendre en una parada del certamen multisectorial VADE Fires, el 12 de maig. En els tres casos, van decidir que un 10% dels beneficis obtinguts es destinaran a entitats animalistes, i més concretament al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia del Garraf i el Penedès (CAAD), gestionat per la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Com a cloenda del projecte han fet una visita al CAAD i han fet la donació de material divers al centre com transportins d’animals, menjar especial per a cadells de gat, pinso per a gossos, raspalls… Allà han estat rebuts pels tècnics del centre i han estat acompanyats per la presidenta de la Mancomunitat Penedès-Garraf i alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet.

FER UN COMENTARI