El projecte del nou autòdrom del Terramar es presentarà en dues sessions a la població

Avatar photo

Seran a les 19h, el dilluns a la sala d’actes de la Casa de la Vila i dimecres a la sala polivalent de la biblioteca Josep Pla

El grup promotor d’esdeveniments esportius Gran Prix i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes han programat per a la setmana vinent dues sessions públiques obertes a tota la població per donar a conèixer el projecte de l’Autòdrom de Terramar, que en aquests moments es troba en exposició pública. Una iniciativa que tant l’impulsor com el Consistori duen treballant des de fa tres anys amb paràmetres de respecte i sostenibilitat per tirar endavant un centre d’esdeveniments i de lleure integrat a l’entorn. L’activitat principal, però, estaria vinculada als salts d’hípica a escala internacional, el món del motor i la promoció d’una àmplia varietat d’actes i presentacions.

En les dues presentacions públiques, obertes a la ciutadania, tant dilluns 17 de desembre, a les 19h, a la sala d’actes Josep Lluís Palacios de la Casa de la Vila, a Ribes, com dimecres dia 19, a la mateixa hora, a la sala polivalent de la Biblioteca Josep Pla, se n’explicaran els detalls. Així, doncs, amb aquest nou projecte es vol recuperar l’equipament per preservar el seu valor històric, potenciar-ne el paisatge i promoure la polivalència d’activitats. Tant és així que a l’espai central està previst ordenar un gran recinte amb zones d’aprofitament que abraça la pista, les esplanades multifuncionals al centre, terrasses al nord i els espais d’implantació de quatre hotels que se situarien als perímetres.

D’aquesta manera, es pretén restaurar i preservar el circuit, la masia de Can Sidós, els edificis Champions i Palau dels Frares, les grades i els boxes que encara es mantenen amb el propòsit d’integrar-los al projecte. De fet, és l’únic autòdrom d’aquestes característiques que conserva intactes tots els seus elements originals i és dóna el cas que és un dels primers circuits construïts a tot el món, datat del 1923, que es va convertir en el primer a l’Estat espanyol i el quart a escala mundial.

En total es preveu construir 43.000 m2 de sostre dels 90.000m2 edificables que permet el Pla General, s’utilitzaran materials i sistemes de construcció sostenibles i el reaprofitament de recursos naturals. La superfície total del recinte és de 69 hectàrees. 

Els promotors volen posar-lo en marxa el 2020, per bé que abans caldrà dur a terme unes obres amb una durada prevista de quinze mesos. En una segona fase, es construiran els quatre hotels previstos que tindran un total de 260 habitacions. D’aquests, dos seran de quatre estrelles (un patrimonial vinculat a l’edifici de Can Sidós i un de nova construcció), hi haurà un cinc estrelles tipus bungalows i l’altra serà un petit hotel-boutique. L’any 2022 podria estar a ple rendiment i donar feina a 120 persones permanents i a una setantena de temporals més. L’impacte econòmic estimat xifra entre els 6 i 8 milions d’euros les despeses en estudis i construcció i d’1 a 3 milions anuals pel manteniment, seguretat, neteja i subministraments. També es calcula que deixarà d’1 a 3 milions d’euros en nits d’hotel i més de 10 milions en despeses turístiques anuals.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Unió Ciclista Vilanova viu una jornada històrica amb la inauguració del nou circuit de ciclisme de Vilanova i la Geltrú

Notícia següent

El Víctor Balaguer mostra totes les obres del fons del Museu del Prado

Notícies relacionades