El Mercat de Vilanova, cita obligada de La Llotja 2019

El cuiner Pere Arenas condueix una visita guiada pel mercat setmanal de Vilanova i la Geltrú, aquest dissabte a partir de les 10 del matí

Imatge de l'interior del Mercat de VNG. Cedida

El Mercat central de Vilanova i la Geltrú adquireix tot els seu esplendor els dissabtes, de manera que l’edició del 2019 de La Llotja proposa una visita guiada per conèixer com en podem treure el màxim de partit. Sota el guiatge del cuiner vilanoví Pere Arenas, la visita comença a les 10 del matí i està oberta a totes les persones que s’inscriguin (de forma gratuïta) al web www.lallotja.info.

Pere Arenas és un professional de la cuina i sempre ha volgut donar a conèixer la seva experiència, de cara a millorar els hàbits alimentaris, optimitzar temps i diners i fer servir el màxim de productes locals i de temporada. En aquesta línia, el mercat setmanal de cada dissabte a Vilanova i la Geltrú permet fer un recorregut per multitud de parades i establiments amb productes de tot tipus.

Al llarg de la visita comentada al mercat de Vilanova, Pere Arenas explicarà els avantatges del producte fresc, quines qüestions hem de tenir en compte per identificar-lo i com el podem tractar i cuinar. de forma paral·lela, Arenas donarà pautes culinàries per treure el màxim de profit dels diversos productes.

El Mercat de Vilanova és tota una institució a la capital del Garraf i es manté com un dels referents del territori per la seva qualitat i varietat. A les parades i establiments que s’hi instal·len cada dia, el dissabte s’hi afegeixen multitud de nous venedors. Tot plegat ha fet que el Mercat central de Vilanova i la Geltrú esdevingui un punt clau a l’hora de poder triar els ingredients i productes genuïns i de la comarca que La Llotja vol potenciar.

La ruta amb un professional com Pere Arenas pel Mercat de Vilanova possibilitarà poder treure tot el suc d’una infraestructura clau en la relació entre productors i consumidors finals.