El Dia Mundial de la Poesia se celebra a VNG a través de les xarxes socials

“Les biblioteques municipals estan tancades, però les seves xarxes socials estan molt actives i a la vostra disposició. Consulteu-les, perquè hi anirem penjant recursos perquè pugueu seguir consumint cultura des de casa”. Aquest és el missatge de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Adelaida Moya, per convidar a seguir de prop l’activitat d’aquests equipaments municipals durant els dies de confinament.

Així, la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú acaba de posar en marxa un nou bloc, Llibres i més, un espai que substitueix els dos que tenien fins ara individualment les biblioteques Joan Oliva i Armand Cardona Torrandell. Es destina a la prescripció documental, recomanació de documents sobre literatura, còmic, poesia, pel·lícules o música. Mentre duri el confinament, aquest nou bloc donarà preferència a tots els continguts disponibles en línia, fonamentalment via EBiblio, però també amb altres plataformes com InEdit-TV o Filmin.

Igualment, aquests dies les xarxes socials de les biblioteques segueixen ben actives: tant a Facebook com a Twitter es dóna informació de diferents recursos en línia relacionats amb la lectura, el cinema o la música.

Dia Mundial de la Poesia i Sant Jordi

La regidora Adelaida Moya recorda que “amb l’arribada de la primavera hi ha moltes celebracions relacionades amb la literatura i amb la cultura”. Per això, malgrat que aquest any “amb tota probabilitat no podrem celebrar Sant Jordi”, les biblioteques no volen deixar passar aquestes celebracions, i ha reformulat les propostes inicials.

A partir de demà dissabte 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, l’activitat que havien previst les biblioteques es reorientarà en format digital. Els autors Maria de la Paz Talegón Herrero, Antoni Munné-Jordà, Ana Maria Pérez Romero, Hèctor Galvany i Nuri Illa Segarra enregistraran el seu poema en un àudio que es compartirà a les xarxes.

En el cas de Sant Jordi, s’està treballant perquè els autors locals puguin promocionar les seves novetats publicades en els darrers dotze mesos, també a través de vídeos a les xarxes de les biblioteques. Una iniciativa que s’allargarà durant tot el mes, començant l’1 d’abril.