El cuiner i gastrònom Xavier Mestres serà el pregoner de les Festes de Sant Pere

Avatar photo

Dissabte 6 de juliol, primera edició de les Jornades gastronòmiques de la Llotja de Vilanova i la Geltrú

Imatge de la La presentació del programa i el cartell de Sant Pere. Cedida

Aquest cap de setmana han començat les primeres activitats de les festes de Sant Pere a Vilanova i la Geltrú. L’inici oficial però serà aquest divendres, 14 de juny, amb el pregó, que enguany anirà a càrrec del cuiner i gastrònom Xavier Mestres, sota el títol de “La platja dels meus records”. El moment àlgid de la celebració serà la processó marinera de Sant Pere, el dissabte 29 de juny, i enguany cal destacar com a novetat la celebració de la primera edició de les jornades gastronòmiques de la Llotja de Vilanova i la Geltrú, el dissabte 6 de juliol.

La novetat més destacada en el programa són les jornades gastronòmiques de la Llotja, que es faran el dia 6 de juliol. Un vermut amb tapes, un showcooking a càrrec del xef Oriol Castro, i un sopar gastronòmic a la llotja amb 5 bufets diferents: de marisc, de mol·luscs, de peix blau, de pop i de sushi.

Aquest dijous, també dins del programa d’actes de les festes de Sant Pere, es farà el lliurament del Premi Francesc Roig Toqués. Serà la desena edició d’aquest reconeixement anual i honorífic que inclou dues categories, una d’àmbit nacional i un altre d’àmbit local. Aquest any el premi s’atorga a Col·lectiu de xarxaires i remendadores de Vilanova i la Geltrú per reivindicar un ofici que actualment s’està perdent, i a la Fundació CRAM (Fundació per a la Conservació i Recuperació d’animals marins), una entitat privada sense ànim de lucre dedicada a la protecció del medi marí i de les espècies que l’habiten des de fa vint-i-cinc anys.

Dimecres es va fer la presentació del programa d’actes i del cartell de les festes de Sant Pere, que per aquesta edició ha creat l’artista Jaume Llaò Gervasio. Les activitats previstes en el programa s’allarguen fins a mitjan juliol, amb propostes per a tots els públics i en tots els àmbits: música, gastronomia, tradicionals i culturals.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’IMET posa en marxa el projecte Impuls OcupaAcció

Notícia següent

El Consell Comarcal del Garraf i la Universitat de Barcelona lliuren el el Premi de Recerca per a la Pau del Garraf

Notícies relacionades