El Consell d’Infants i els Nadons de l’any protagonitzen la celebració del dia dels drets dels infants

La plaça de la Vila va ser l’epicentre de la celebració el passat dissabte

0
117
Imatge del Dia Internacional dels Infants a a Sant Pere de Ribes. Cedida

Durant un matí ple d’activitats adreçades a la canalla per celebrar el Dia Internacional dels Drets de la Infància, la plaça de la Vila de Ribes va acollir dissabte l’acte de relleu dels membres sortint del Consell Municipal d’Infants, moment que es va aprofitar per fer la lectura d’un manifest en el qual es recordava que els infants tenen uns drets i “que els adults tenen la responsabilitat de respectar-los i ajudar a que siguin possibles”. També es va fer mostrar una pancarta reivindicativa i de suport.

L’acte, inclòs en la programació d’aquesta jornada commemorativa de la Declaració dels drets dels infants a l’ONU el 20 de novembre de 1959, va servir de preàmbul a la benvinguda institucional als nadons nascuts al municipi durant el 2019. Des d’octubre de l’any passat fins a setembre d’aquest any han nascut al municipi 199 nadons de famílies amb nacionalitats diverses, si bé la majoria espanyoles també n’hi ha hagut de Rússia, la Xina, el Marroc, Hondures, Pakistan, Nicaragua, Bolívia, Itàlia, Romania, França i Anglaterra. A tots els assistents se’ls va obsequiar amb un pitet.

Amb la presència de l’alcaldessa, Abigail Garrido; la regidora d’Educació, Paqui Carrasquilla; i d’altres representants municipals, la jornada va acollir d’altres moments destacats, com la rebuda de les participants a la Marxa Solidària organitzada per L’Escola Espai Obert La Serra per recaptar fons per a la Associació Corall Family dedicada als infants amb cardiopaties; el sorteig dels guanyadors/es del concurs Endevina-la! de FEM Ribes i el Servei Local de Català; o la cercavila infantil de la tarda a les Roquetes organitzada per l’Agrupació de Balls Populars de les Roquetes. A la tarda l’Espai Blau es va sumar a la celebració permeten l’entrada gratuïta als infants menors de 15 anys.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, va tenir paraules d’agraïment per a tots i totes les participants i va destacar la importància de preservar la innocència dels més petits així com defensar els seus drets i “seguir treballant per garantir el benestar de tots els nens i nenes”. Igualment va lloar la tasca del Consell d’Infants que serveix “per fer sentir la veu del més petits en la gestió municipal”.

Organitzada per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, aquest any hi ha participat l’empresa Temps de Lleure; el Centre Artís; Kids&Us; L’École Bel Air; L’Espai Obert La Serra; FEM Ribes i el Servei Local de Català; l’Espai Blau; l’Agrupació de Balls Populars de les Roquetes; el Centre Obert La Casota de Ribes (que ha elaborat el cartell); i el Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf (que ha cedit l’exposició l’exposició SOS Planeta que s’ha pogut visitar durant tota la setmana al vestíbul de la Casa de la Vila).

L’any vinent la celebració es farà a les Roquetes.

FER UN COMENTARI