El 28 de juliol i el 18 d’agost, noves campanyes de donacions de sang a Sitges

Una unitat mòbil del Banc de sang se situarà el 28 de juliol i el 18 d’agost al Passeig de la Ribera , a l’altura de l’Hotel Calipolis, de 10 a 14 hores. Durant l’estiu, les donacions baixen al voltant d'un 30% respecte la resta de l'any i , per aquest motiu es necessita incrementar les reserves de sang amb l'objectiu d'assegurar que n’hi haurà de suficient durant els mesos de juliol i agost

Imatge de recurs

Sitges acull dues noves campanyes, el 28 de juliol i el 18 d’agost, de donacions de sang impulsades pel Banc de Sang i Teixits. De les 10 a les 14 hores, una unitat mòbil s’instal·larà al Passeig de la Ribera a l’altura de l’Hotel Calipolis perquè les persones interessades puguin donar sang. Aquests actes solidaris, que permet ajudar a salvar vides, s’emmarca dins les campanyes anuals que es realitzen a la vila.

A l’estiu, les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Enguany les dues onades de calor han fet minvar les donacions. El Banc de Sang calcula que fins a finals d’agost, els hospitals catalans necessitaran 35.000 donacions de sang per atendre tots els malalts i accidentats. Amb l’objectiu de tenir reserves suficients en períodes com l’estiu, es fa una crida a la ciutadania per donar sang.

Cada dia es necessita sang entre 800 i 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts ingressats a clíniques i hospitals. La sang caduca i, per això, són necessàries les donacions i que siguin constants. El 30% de les donacions es fa servir per a accidents , com els de trànsit. Per garantir que els malalts tinguin la sang necessària per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana a tot Catalunya. També estaran obertes les sales dels hospitals.

Qui pot donar sang?

La sang no es pot fabricar per això la donació és l’única via per obtenir-la. Es calcula que diàriament es necessiten 1.000 unitats de sang.

Per donar sang cal pesar 50 quilos o més i ser major d’edat. Les persones poden donar-ne entre els 18 i els 70 anys. Les dones poden donar-ne tres cops l’any i els homes, quatre respectant un interval de dos mesos entre donació i donació.