Una dotzena de persones immigrades acaben el curs d’acollida a VNG

El curs 'Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic' ofereix una introducció a les institucions i administracions catalanes, i presenta els serveis i recursos que ofereix la ciutat

La regidora de Cultura, Convivència i Equitat, Teresa Llorens, ha rebut a l’Ajuntament les persones participants al curs “Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic”, que durant tres setmanes ha servit perquè 14 persones immigrades de diversos països com Marroc, Cuba, Veneçuela, Bangladesh i Rússia, coneguessin els serveis i recursos que ofereix la ciutat, a més del funcionament de les institucions i les administracions de Catalunya.

Abans de la recepció, les persones participants han fet una visita a l’Arxiu Històric Comarcal, al saló de Plens de l’Ajuntament, i un esmorzar a la Sala Noble de la Casa Olivella.

Allà, la regidora els ha volgut agrair el fet d’haver escollit la nostra ciutat, “que ens enriqueix també als vilanovins i vilanovines”, i ha posat els serveis municipals a la seva disposició “per fer-vos més fàcil el camí per conèixer la nostra ciutat”, a l’hora que els convidava a formar part del teixit associatiu i a participar a les múltiples activitats que es fan a Vilanova i la Geltrú.

En nom de tot el grup, una de les participants ha volgut agrair les eines i la informació que els ha donat aquest curs de 15 hores, que els ha fet adonar de la necessitat d’aprendre la llengua, dels molts recursos que tenen a l’abast per formar-se, i de tots els serveis que poden necessitar en algun moment.

La Regidoria de Convivència i Equitat de l’Ajuntament de VNG segueix organitzant els tallers d’acollida adreçats a les persones d’origen estranger, que s’imparteixen en dos mòduls: coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, i orientació laboral i assessorament jurídic en matèria d’estrangeria. La formació està prevista en la Llei d’acollida de les persones estrangeres immigrades i les retornades a Catalunya. Aquests cursos s’ofereixen gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya; i es van fent diverses edicions durant l’any.

En el cas de Vilanova i la Geltrú, aquesta formació s’organitza i ofereix des de la Regidoria de Convivència i Equitat, que compta amb la col·laboració de personal d’altres departaments de l’Ajuntament, i de personal extern. Així, entre d’altres, els i les participants reben informació sobre els tràmits i els serveis que els ofereix l’OAC, l’Oficina d’Habitatge, Participació i Cooperació, el Banc del Temps, sobre eficiència energètica, Serveis Socials, Salut i Cultura.

El següent mòdul de formació que estableix la Llei és el curs d’orientació laboral i assessorament jurídic en matèria d’estrangeria, que es farà en col·laboració amb l’OTG(oficina de treball de la Generalitat) i el Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers (CITE).