Dia mundial del càncer de mama a VNG

L'objectiu d'aquesta commemoració és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia

El 19 d’octubre és el Dia Mundial del càncer de mama. L’objectiu d’aquesta commemoració és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia que, anualment, afecta més de 5.300 dones a Catalunya.

El càncer de mama és el tumor més freqüent en les dones, i el risc de patir-lo augmenta amb l’edat. Si es detecta a temps, té moltes probabilitats de curació. Avui en dia, es curen el 85% dels càncers de mama que es detecten quan el tumor encara està poc desenvolupat, de manera que la prevenció és clau en aquests tipus de càncer. La mamografia detecta tumors tan petits que fins i tot no són palpables amb una autoexploració.

A Vilanova i la Geltrú, està previst que durant la tarda de dijous s’il·lumini la façana de l’Ajuntament de color rosa. Aquesta iniciativa, a la qual donen suport les entitats locals Marinada i Associació Espanyola contra el càncer, es complementarà amb una tauleta informativa a la plaça de la Vila de 18 a 20 h, que posaran les dues entitats.

L’Associació Marinada VNG és una entitat que dóna suport a les dones afectades de càncer de mama, oferint acollida en qualsevol moment del procés; informació sobre la malaltia, els tractaments i els efectes secundaris; informació sobre pròtesis, roba interior adaptada, alimentació saludable i consells sobre productes cosmètics, prevenció de l’aparició del limfedema i tractament personalitzat; estiraments per millorar la mobilitat del braç afectat i mantenir el cos en forma; tallers i activitats informatives; ajut psicològic; biblioteca sobre temes relacionats amb el càncer (cuina saludable, com afrontar la malaltia, contes per als nens,…); recull de recursos informatius i divulgatius; banc de perruques solidari; marxa nòrdica per treballar el limfedema, el cos en general i gaudir de la natura en grup; i el taller Rumb a la Teva Salut, per donar les eines necessàries per arribar a controlar la salut i els efectes secundaris, tan físics com psicològics, que es presenten durant i després de patir una malaltia com el càncer.

La delegació comarcal de l’AECC-Catalunya contra el Càncer, per la seva banda, i sota el lema “La teva lluita és la meva lluita”, posarà a la venda ulleres per 5€ o polseres per 3 € per contribuir solidàriament a aquesta lluita.