Decret municipal sobre l'execució d'obres privades a VNG mentre duri l'alarma per coronavirus

Imatge de les obres a la Plaça Soler i Carbonell. Cedida

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha publicat un decret que recull la normativa que ha de tenir en compte el sector de la construcció mentre duri la situació d’alarma pel coronavirus.

En primer lloc, el decret estableix la suspensió del termini d’execució de les llicències atorgades per a la construcció, instal·lació i execució d’obres d’àmbit privat a la ciutat. Aquesta mesura s’inscriu en la suspensió de tots els terminis administratius del sector públic, tenint en compte que l’actual estat d’alarma impedeix el normal circuit dels procediments.

El text també recomana la suspensió de totes les obres de promoció privada que comportin desplaçaments per l’espai públic. Així mateix, només permet continuar l’execució de les obres si es garanteixen les mesures en matèria de prevenció i protecció contra la COVID-19, aprovades per l’Organització Mundial de la Salut, les autoritats sanitàries de l’estat i del Govern de la Generalitat, i de l’Agència de Salut Pública, així com el Reial decret 463/2020.

El decret, signat per l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, s’ha publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i al web municipal, ha entrat en vigor de forma immediata i s’allargarà mentre sigui vigent l’estat d’alarma.