Debat general sobre els usos del Patronat, l’Escorxador i el Mercat Vell, el 28 de febrer

0
54
Imatge del Mercat Vell de Sitges. Cedida

La regidoria de Cultura continua aquest divendres, 28 de febrer, el procés participatiu per definir els usos de l’Escorxador, el Patronat i el Mercat Municipal amb un debat general sobre aquests tres equipaments municipals. La sessió se celebrarà a les 18 hores i és oberta a tota la ciutadania per tal de recollir les seves aportacions i aconseguir una proposta consensuada. Es pot participar-hi de manera presencial o en línia a través  de la pàgina web https://decidim.sitges.cat/.

L’acte servirà per presentar el procés participatiu i per explicar els objectius plantejats. Per poder definir els seus usos després d’aquest debat general es programaran trobades específiques sobre cadascun dels tres equipaments municipals.

El 12 de març a les 18  hores a l’Escorxador, es parlarà sobre els usos d’aquest edifici. Aquest és un espai polivalent on actualment s’emmagatzema la imatgeria festiva (gegants i bèsties), però també és un espai on es fan microexposicions, projeccions o activitats culturals diverses (teatre o música en petit format). La proposta de la regidoria de Cultura és que l’Escorxador esdevingui una sala escènica municipal i polivalent per donar cabuda activitats teatrals i musicals de petit format així com també conferències, reunions i projeccions audiovisuals.

El 28 de març, a les 11 hores a la Plaça de l’Ajuntament, es posarà a debat el futur del Mercat Vell. Actualment aquest equipament municipal està destinat a un ús privat. Un dels objectius de la regidoria de Cultura és recuperar-lo com a equipament públic un cop finalitzi el contracte de lloguer per utilitzar-lo com un espai polivalent que pugui escollir grans exposicions nacionals, en especial d’arts plàstiques que substitueixin les exposicions temporals del Palau de Maricel. També per acollir fires, espectacles i esdeveniments de mitjà i gran format.

El Patronat serà protagonista de la darrera jornada el 24 d’abril a les 18 hores. Durant la sessió es parlarà sobre els usos d’aquest edifici patrimonial que recentment ha adquirit l’Ajuntament i que està pendent de rehabilitació. Entre les propostes, es planteja estudiar la utilització d’aquest espai com un centre de creació artística (arts escèniques i música), una llibreria municipal i en cas de disposar del local annex s’incorporaria un hotel d’entitats amb ús compartit del jardí.

Una vegada finalitzin les sessions participatives, es recolliran les aportacions de les persones participants i es farà el retorn per informar a la ciutadania sobre els resultats del procés. El procés finalitzarà amb l’elaboració d’un document per ajudar a definir com hauran de ser aquests equipaments culturals.

Portes obertes a l’Escorxador i al Patronat

Gairebé 300 persones van assistir el 16 de febrer a la jornada de portes obertes que es va celebrar al Patronat i a l’Escorxador.

PROPERES SESSIONS DEL PROCÉS PARTICIPATIU

12 de març Escorxador

18 hores

Escorxador

28 de març Mercat Vell

11 hores

Plaça de l’Ajuntament

24 d’abril Patronat  

18 hores

Patronat