Continuen els treballs de millora del barri de la Cervereta de Les Roquetes

Es destinaran 300.000 euros del Pla de Reactivació Municipal 2019-20 per millorar l’accessibilitat dels carrers i les infraestructures

Imatge de les obres de millora de les voreres. Foto: Aj. SPDR

L’alcaldessa Abigail Garrido i la regidora d’Espai Públic i Edificis Municipals, Medi Ambient, Mobilitat Sostenible i Transició Energètica, Smart Cities i Projectes Europeus, Montserrat Vico, han visitat les obres que s’estan duent a terme al barri de la Cervereta, el més antic de les Roquetes, per millorar l’accessibilitat dels carrers i facilitar el trànsit de vianants i vehicles.

Es tracta d’una zona amb 6,5 km de via pública “on es van construir les cases sense tenir cap planificació prèvia i moltes d’elles d’auto-construcció”, ha explicat Garrido, i fruit d’això “hi ha carrers molt estrets amb voreres pràcticament intransitables”, ha afegit. Fins al moment, “estem fent petites actuacions per facilitar l’accessibilitat sobretot a persones grans amb majors dificultats per desplaçar-se”, ha detallat la regidora, però “continuem treballant en projectes de major envergadura com és la plataforma única per vianants i vehicles al carrer de Federico Garcia Lorca”, ha anunciat.

En primer lloc, l’Ajuntament va realitzar un informe tècnic de diagnòstic dels paviments i les voreres i es va fer una classificació segons el seu estat. Aleshores es va començar a actuar en les més urgents amb Plans d’Ocupació d’Obres, els quals s’han dedicat a millorar les voreres (panots, vorades, rigola i escocells) i reparar els forats dels carrers Fernando de Magallanes, Federico Garcia Lorca, Jacint Verdaguer, Jacint Benavente i Ermengardis.

A més, es destinaran 300.000 euros del Pla de Reactivació municipal 2019-20 al Pla de Millora de la Cervereta per continuar les obres en els propers mesos, doncs, “no només s’ha d’actuar d’una manera superficial sinó també en profunditat millorant les infraestructures com la telefonia i l’enllumenat, que encara disposa de pals de fusta”, ha conclòs l’alcaldessa.