Cinquena víctima mortal amb Coronavirus a Sant Camil

Imatge de l'Hospital de Sant Camil. Cedida
El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès Garraf ha confirmat la cinquena mort amb SARS-CoV-2 al centre hospitalari de Sant Camil. A les 13 hores d’avui dimecres són 103 els pacients hospitalitzats amb afeccions respiratòries al centre de Sant Pere de Ribes.
D’altra banda, cal sumar una nova alta hospitalària, que és ja la quarta des de l’inici de la crisi sanitària a la nostra comarca. Recordem que atenent a les informacions proporcionades ahir pel Consorci Sanitari, ja no s’especifica el nombre concret de malalts per Covid-19, sinó que es notifica el nombre d’afectats per malalties respiratòries i que es troben hospitalitzats a Sant Camil.
Segons assenyalen des de l’entitat, aquesta decisió és causa del gran volum de peticions de proves que es realitzen a diari i que es fan difícil de canalitzar. També cal afegir el trasllat de pacients entre centres (dins i fora de la comarca) degut a les seves necessitats clíniques.
En relació amb el nombre de contagis a l’Alt Penedès, el centre hospitalari Comarcal de la comarca es troba atenent a 55 pacients amb afeccions respiratòries i comptabilitza també cinc morts.
Trasllat de pacients de l’àrea sociosanitària de l’HRSC a l’Hotel Melià de Sitges
Els hospitals del CSAPG ens trobem en ple moment d’adaptació davant del Coronavirus SARS-CoV-2. Durant aquestes setmanes hem acollit una gran quantitat de pacients a tots els nostres hospitals, que ens ha portat a reorganitzar diverses zones i circuits dels nostres centres.
Després de valorar la situació, des de la direcció del CSAPG i seguint les indicacions del CatSalut i el Departament de Salut, s’ha decidit començar a traslladar pacients de l’àrea sociosanitària de l’Hospital Sant Camil a l’Hotel Melià de Sitges, que ha prestat les seves habitacions per acollir aquests pacients.
Al llarg del dia d’avui es traslladaran 20 pacients. Es preveu que en els propers dies l’Hotel acabi acollint 40 pacients.  El CSAPG ha destinat un equip de professionals assistencials multidisciplinars al Melià, que donaran els serveis que ja es proporcionaven habitualment en aquestes àrees. Els pacients comptaran amb les mateixes comoditats i cuidats que tenien a l’hospital.
Aquest canvi es fa amb un doble objectiu. En primer lloc, donar una major seguretat als pacients de l’àrea sociosanitària per evitar possibles contagis,  i en segon lloc, per poder alliberar espais de l’hospital per acollir malalts amb patologies respiratòries que puguin arribar als nostres centres.
Des del CSAPG, volem donar les gràcies per posar a la nostra disposició aquest hotel.
Trasllat de l’Àrea de Parts
Després del procés de reorganització que està seguint als hospitals del CSAPG i amb l’objectiu de donar major seguretat i comoditat a les dones embarassades que han de donar a llum, des del CSAPG s’ha decidit unificar les àrees de parts de l’Hospital Sant Camil i l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.
D’aquesta manera, a partir d’aquest divendres 27 de març i provisionalment, no hi haurà àrea de parts a l’Hospital Sant Camil, sinó que totes les dones dels dos territoris (Garraf i Alt Penedès) hauran d’acudir a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès per donar a llum.
L’HCAP compta amb una planta aïllada i preparada per acollir a totes les dones i els seus nadons.
Tot i aquest canvi, l’Hospital Residència Sant Camil seguirà atenent urgències de ginecologia I obstetrícia.
També cal puntualitzar que tant l’HRSC com l’HCAP seguiran atenent urgències pediàtriques amb el recolzament de l’Hospital Sant Joan de Déu.