Canyelles dona cinc bicicletes als infants d’una petita aldea de Kenia perquè puguin anar a l’escola

L’Ajuntament i l’institut Pla del Bosc participen en el projecte de cooperació Bicicletes per a Kenya de l’ONG Jambo Volunteers

Els nens de la petita aldea de Kimuka, a Kenia ja han rebut les cinc bicicletes donades per Canyelles, en el marc del projecte de cooperació Bicicletes per a Kenya, impulsada per l’ONG Jambo Volunteers a proposta del professor de l’institut Pla del Bosc de Canyelles, Sergi Garcia Luque.

Aquestes bicicletes serviran als nens d’aquesta petita aldea, situada a Maasailand, Kajiado County, per anar a l’escola. Els infants han d’invertir entre trenta minuts i una hora de trajecte cada dia per arribar a l’escola, fent desplaçaments de més de deu quilòmetres. En aquestes caminades per pistes forestals, els infants van sols, ja que els serveis públics de transport en aquestes zones són inexistents i la població no disposa de vehicle propi.

L’Ajuntament de Canyelles s’ha volgut sumar a la iniciativa de l’ONG Jambo Volunteers i ha fet una aportació econòmica de 600 euros per a l’adquisició de les bicicletes, que aquest mes de setembre ja han arribat als infants. Aquesta aportació municipal ha completat els diners recaptats pels alumnes de l’institut Pla del Bosc (130 euros), que es van implicar de ple en el projecte i van fer col·lectes en les diferents fires del municipi per a aquest mateix projecte. Uns diners que han permès complir al 100% els objectius del projecte, que pretenia aconseguir entre tres i cinc bicicletes per als infants. Ens va semblar un projecte interessantíssim i ens hi vam sumar, diu el regidor d’Ensenyament Joan González, perquè el compromís de Canyelles amb els projectes de solidaritat i cooperació és molt ferm. De fet, Canyelles ja  col·labora habitualment amb ONG’s com Garraf Coopera.

És una satisfacció i un orgull pensar què hem pogut ajudar, encara que sigui una mica, a facilitar que aquests nens puguin anar a l’escola, diu l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet.

A més, per garantir que les bicicletes arribaven a la seva destinació, aquestes s’han adquirit directament a Nairobi, Kenia, a través de l’ONG World Bicycle Relief, organització que mobilitza recursos humans i econòmics per portar bicicletes a zones rurals de tota Àfrica. Aquesta ONG té el programa BEEP (The Bicycle Education Empowerment Program), que ofereix a famílies unes bicicletes especials que la mateixa organització ha dissenyat.Són les bicicletes Buffalo, totalment adaptades al transport de mercaderies i persones en aquestes pistes forestals a l’oferir una gran capacitat de càrrega, resistència i components barats i fàcils de canviar.

L’ONG Jambo Volunteers treballa en el desenvolupament de les zones més desfavorides de Kenia i sobretot de la tribu massai, transhumant i tradicionalment dedicada al pastoreig. Des del 2009 està desenvolupant diversos projectes arreu del país.