Canyelles arriba als 75.000 visitants i viu la millor Fira de Santa Llúcia de la història

Hi ha hagut un salt notable de qualitat en tots els aspectes, que se seguirà potenciant

Imatge de la Fira Santa Llúcia de Canyelles. Foto: Aj. Canyelles

Canyelles ha viscut la millor Fira de Santa Llúcia de la història. Ha superat tots els rècords de participació arribant als 75.000 visitants en el seu 15è aniversari. Ha millorat notablement la qualitat de totes les parades  assolint la premissa de prioritzar el producte nadalenc. Les exposicions han estat d’altíssima qualitat i hi ha hagut més activitats que mai per a tota la família. La tradicional escudella de Nadal feta pel Grup Dona ha tornat a  ser una de les estrelles de la Fira fregant les 15.000 racions servides. El Pare Noël i el Patge Vibó no han parat de rebre els desitjos i les cartes dels més menuts, l’Arbre dels Desitjos està ple de missatges i la Botiga del Nadal, que obria portes per primera vegada, ha estat una de les grans atraccions d’aquesta edició, igual com l’espectacular àudiovisual que recollia els 15 anys de Fira, i que s’ha projectat en una pantalla gegant.

Durant dos dies, Canyelles s’ha convertit en un gran mercat nadalenc molt especial,  i ha demostrat ser, novament un poble acollidor que viu la màgia del Nadal d’una manera molt intensa. Tot i el fred i el fort vent de dissabte, el primer dia de fira, el sol feia acte de presència el diumenge fent possible que tothom pogués gaudir d’un dia esplèndid passejant entre les parades i gaudint de les activitats programades. Una fira que ha rebut visitants d’arreu del món i que ha comptat amb representants dels pobles agermanats de Don Benito (a Múrcia) i de Castelvechio Subequo (a Itàlia), que han estat uns convidats d’honor d’aquesta 15a Fira de Santa Llúcia. Com també ho ha estat la reconeguda il·lustradora Pilarín Bayés, una amfitriona de luxe per commemorar aquesta fira tan especial. Canyelles li ha volgut fer un merescut homenatge, dedicant-li una de les exposicions de la Fira, la de Ca la Xica, obra de Lluís Amaré. Un homenatge al qual ella ha respost de manera excepcional, fent els honors d’inaugurar la fira i deixant la seva empremta personal al llibre d’honor de l’Ajuntament i fent un regal inestimable, una de les seves il·lustracions dedicades especialment a Canyelles i la Fira de Santa Llúcia. Un regal que també ha volgut fer a les desenes d’infants que s’han acostat fins a l’Artífex on la il·lustradora ha signat i dibuixat dedicatòries a tothom que li ha demanat.

Salt notable de qualitat i un camí a seguir

La fira ha superat expectatives. Ha estat la millor d’aquests 15 anys, i no només per l’increment de visitants, sinó també pel salt notable de qualitat que s’ha aconseguit en tots els aspectes, assegura l’alcaldessa Rosa Huguet. I la fira seguirà aquest camí de millora de la qualitat i de tenir molta cura de la seva estètica i de tots els detalls, seguint el model nòrdic dels mercats nadalencs, afegeix. Aquest any ja s’han introduït algunes parades de fusta, que s’aniran implementant en pròximes edicions. I paral·lelament hi ha un altre aspecte en què s’ha de seguir treballant per millorar encara més, especialment després que la gran afluència de visitants hagi provocat que els accessos per carretera al municipi es col·lapsessin, un any més, en les hores punta, sobretot el diumenge. Tot i l’ampliació de zones d’aparcaments que s’havia fet enguany, en què hi havia més d’una dotzena d’espais habilitats com a tal, i el servei d’autobusos llançadora gratuïts des de Vilanova i Vilafranca, el fet que hi hagi dificultats per accedir a la població és un tema que hem de seguir treballant per millorar encara més, diu Rosa Huguet. Hem de seguir potenciant que la gent es reparteixi més durant tot el cap de setmana, i especialment dissabte al matí, perquè pugui gaudir molt més de totes les parades i les activitats.

La fira de les emocions i del voluntariat

La Fira ha tingut moments molt entranyables com el lliurament dels tions als nadons nascuts a Canyelles aquest darrer any. I moments molt intensos i espectaculars el bateig de foc dels Ma-cabres, a càrrec dels Borjuts de les Borges Blanques, dissabte al vespre. Un moment impressionant i espectacular, en què les dues colles han segellat un agermanament que els dos pobles ja mantenien;  com també el castell de focs que Pirotècnia Igual oferia pels 15 anys de Fira.

Aquesta ha estat, sense cap dubte, la fira de les emocions, assegura l’alcaldessa Rosa Huguet. La de fer balanç dels 15 anys, la de mirar enrere i veure com el que va començar de manera tímida i amb fins solidaris, s’ha convertit en la segona fira de Nadal més important de Catalunya, que segueix mantenint el seu caire solidari i que es manté i és possible gràcies sobretot al voluntariat, especialment al Grup Dona i al Grup de Savis, que treballen de manera incansable durant tot l’any, sense rebre res a canvi, per fer possible  que aquesta fira millori any rere any. La seva implicació, dedicació i treball no té preu, diu Rosa Huguet, i no puc més que mostrar, una vegada més, el meu més sincer agraïment.

La Fira de Santa Llúcia arriba, en directe, a més de 300.000 llars catalanes

La 15a Fira de Santa Llúcia de Canyelles ha batut rècords en tots els sentits, ja que als 75.000 visitants que van visitar el poble, s’han de sumar els 300.000 oients que té l’espai radiofònic Via Lliure de RAC 1, que dirigeix i presenta el periodista Xavier Bundó, que aquest diumenge 3 de desembre s’ha fet en directe des de Canyelles, fent arribar la Fira de Santa Llúcia i tot el que es cou al poble aquests dos dies a milers de llars catalanes. L’espai va entrevistar l’alcaldessa Rosa Huguet, però també la Pilarín Bayés com a amfitriona d’honor de la fira. Pels micròfons de RAC 1 també van passar en directe des de la Fira el Patge Vibó, el president de l’Associació d’Artesans Lluís Amaré, la professora de l’Artífex, Sandra Moneny; Pepita Bertran del Grup Dona; en Marc Igual de la Pirotècnia Igual i l’Adrià Fernández de la Fleca Bertran, entre d’altres.