CaixaBank s’adhereix al programa ‘Cubelles, vila cardioprotegida’

L’entitat financera dóna 3.600 euros que contribuiran a la compra de nous desfibril·ladors

Imatge de representants de l'ajuntament de Cubelles i la Caixa. Foto: Aj. Cubelles

La companyia CaixaBank s’ha adherit al programa impulsat per la regidoria de Medi ambient i salutCubelles, vila cardioprotegida, amb una donació de 3.600 euros, que servirà, juntament amb una partida pròpia de l’Ajuntament, una subvenció de la Diputació i la col·laboració d’altres comerços de la vila que està en vies de concretar-se, per adquirir nous desfibril·ladors i distribuir-los pel municipi. L’aportació ha anat a càrrec directament de la mà de la sucursal de l’entitat al municipi, ubicada a l’avinguda de Catalunya, els representants de la qual han mostrat el seu interès en la campanya i han manifestat el seu compromís de donar-hi suport, sobretot tenint en compte que les cardiopaties esdevenen la primera causa de mort a Catalunya.

L’acte formal de donació ha tingut lloc aquest dijous, amb la presència del director de l’àrea del Garraf de CaixaBank, Òscar Díaz; el director de la sucursal a Cubelles, Amaro Carlos Vicente; el seu subdirector comercial, Lluís Eroles; el regidor de Medi ambient i salut, Josep Maria Hugué, i l’alcaldessa de la vila, Rosa Fonoll.

L’aportació de l’entitat contribuirà a la compra de sis nous desfibril·ladors que té previst efectuar l’Ajuntament abans de tancar l’any. Segons la previsió del titular de Medi ambient i salut, Josep Maria Hugué, els nous aparells es distribuiran entre els passeigs marítims del municipi, on s’hi destinaran tres; als voltants del passeig de Vilanova i la plaça de Jaume Marsé; la plaça del Mercat, i un de mòbil perquè estigui a disposició de l’Agrupació de Balls Populars. Hugué també ha avançat que al llarg del 2018 se’n repartiran de nous a les escoles i instituts de Cubelles, situant-se així molt per sobre de la ràtio per habitant existent a Catalunya.Actualment ja n’hi ha cinc, un al Centre Social; dos al poliesportiu, i la resta en mans de la Policia Local.

Disposar d’un desfibril·lador en el moment en què una persona pateix una crisi cardíaca i queda inconscient pot suposar salvar una vida, tal com va succeir a Cubelles el febrer del 2016, quan el conserge del Casal d’Avis, Juan Varela, va reanimar un usuari  amb l’aparell ubicat al Centre Social.

La trobada també ha servit perquè els representants de CaixaBank anunciessin la seva intenció de reunir-se en breuamb els responsables de l’àrea de Benestar social de l’Ajuntament amb l’objectiu de cercar possibles vies de col·laboració, tal com s’ha donat en altres ocasions.