Brot de Sarna a l’Hospital de Sant Camil

Nou membres del cos sanitari del centre hospitalari han estat de baixa pel contagi d'aquesta malaltia

Imatge de l'Hospital de Sant Camil. Cedida

A finals de gener, a l’Hospital de Sant Camil de Sant Pere de Ribes, es realitzava un diagnòstic erroni de Psoriasis. A partir d’aquesta primera diagnosi, la pacient, una resident de la comarca i d’aproximadament cinquanta anys, era ingressada en una habitació de planta. Dies més tard, en un nou control, es descartava el primer diagnòstic de Psoriasi i es confirmava tractar-se d’un cas de Sarna.

Des de la direcció del centre, ràpidament s’activava el protocol de Salut establert per a aquests casos i es notificava a l’equip sanitari, a qui es recomanava posar-se en tractament preventiu d’una dosi del fàrmac establert per a tractar aquesta malaltia, la Permetrina.

La sarna és una malaltia altament contagiosa que es contrau a través del contacte directe amb la pell d’una persona infectada. A hores d’ara, vuit membres del cos d’infermers i infermeres de Sant Camil, resten de baixa contagiats pel paràsit de la Sarna, tot i haver pres la medicació pautada.

Així mateix, des del Consorci Sanitari del Garraf han anunciat que en breus instants s’emetrà un comunicat informatiu sobre l’estat de la qüestió, però assenyalen  “que des del primer moment van notificar el cas a Salut i que han seguit tots els passos que dictamina el protocol”.

PENDENT D’AMPLIACIÓ