Autisme amb futur anima a penjar un dibuix al balcó per visibilitzar les persones amb TEA

L’associacióimpulsa la campanya #totanirabeAMFper conscienciar sobre la situació actualdel col·lectiu TEA

Imatge de Sant Pere de Ribes. Foto: Aj. SPDR

L’associació Autisme amb Futur ha impulsat la campanya #totanirabeAMF que anima a la ciutadania a pintar un dibuixo imprimir-lo ja pintat i penjar-lo a la finestra o al balcó de les cases, ara que s’apropa el dia mundial de conscienciació sobre l’autisme. L’objectiu és donar visibilitat a la situació de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), i el què està suposant també per a ells i ellesla situació actual. Tanmateix, l’associació vol llançar un missatge d’esperança on la societat entengui les seves necessitats actuals. Els documents en PDF es poden descarregar als perfils d’Autisme amb Futur a les xarxes socials, des d’on animen a enviar-los les fotos al seu Whatsapp (tel. 657455455) o a publicar-les amb el hashtag #totanirabeAMF.

Per a la commemoració del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, el dimarts 2 d’abril, la campanya a nivell estatal “Puc Aprendre. Puc Treballar”posa el focus en dues àrees fonamentals per a la inclusió i millora de la qualitat de vida de les persones amb TEA: l’educació i l’ocupació. La iniciativaque es proposa enguany és sortir als balcons, terrasses o finestres, el dia 2 a les 21 hores, i il·luminar amb la llanterna del mòbil o amb un altre font de llum com a mostra de solidaritat amb les persones amb TEA i les seves famílies, així com totes les persones que aquests dies estan atenent el col·lectiu.

En la circumstància actual de confinament derivada de la declaració d’estat d’alarma per la covid-19, les persones amb TEA poden sortir al carrer acompanyades d’un familiar si és imprescindible fer-ho per prescripció d’un professional sanitari, social o del Departament d’Educació i han de portar a sobre el certificat de discapacitat i/o la prescripció del professional. A banda de l’acompanyament, es permet la sortida individual si la persona disposa d’autonomia.