Atencions grupals a serveis socials de VNG

Els serveis socials municipals ofereixen, a més de l'atenció individualitzada, diverses modalitats de treball i atenció en grup

0
99
Imatge d'accions grupals. Cedida
Circ Raluy Legacy 728×90

La Regidoria de Serveis Socials, conscient del valor del treball en grup, fa temps que compatibilitza l’atenció individualitzada, del tot necessària, amb l’atenció a nivell grupal. En aquesta línia l’any 2018 va fer un pas més, amb l’objectiu de consolidar i ampliar el treball a nivell grupal.

Actualment s’ofereixen grups d’habilitats parentals, grups sociorelacionals, grups d’acompanyament a la inserció laboral, grups de persones cuidadores de familiars amb dependència, grups d’estalvi energètic, o es fan atencions grupals de primera acollida en matèries que agrupen persones amb demandes similars. L’oferiment d’aquesta atenció grupal permet crear un vincle més proper i continuat amb els professionals que enforteix la relació d’ajuda.

El Serveis Socials s’estructuren fonamentalment a partir d’una atenció individualitzada, entenent que cada situació és particular i mereix una atenció única. Però la persona és, alhora, un subjecte social, que creix amb els altres, dins una comunitat. La capacitat que té el grup, sobretot quan comparteix situacions similars, és una font d’aprenentatge i creixement per a tots els seus membres. L’ésser humà és social per naturalesa, i necessita una xarxa relacional.

Les i els professionals dels serveis socials, amb el canvi de paradigma del treball en grup, es converteixen en facilitadors de relacions igualitàries i col·laboratives, acompanyant les persones amb creativitat i des de la perspectiva de les capacitats.

FER UN COMENTARI