Arriben les sessions participatives del Pressupost Municipal 2020 de Sant Pere de Ribes

Fins a l’11 de novembre es poden votar les propostes acceptades dels pressupostos participatius

Imatge de l'alcaldessa en una sessió informativa. Cedida

En el marc dels pressupostos participatius del 2019, l’equip de govern farà dues sessions de presentació de la proposta del Pressupost municipal 2020 oberta a tota la ciutadania. Les trobades es duran a terme avui dilluns 4 de novembre a la Biblioteca Josep Pla a les Roquetes, i el dimecres 6 de novembre a la Sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila (Ribes), a les 19.30h. Seguint en línia de transparència i participació en relació a la gestió municipal, i en aquest cas en les finances de l’ajuntament, la sessió persegueix l’objectiu de fer conèixer més aspectes dels comptes previstos per l’any vinent, ampliar informació, aclarir dubtes i rebre suggeriments dels veïns i veïnes de Sant Pere de Ribes.

En aquests moments, l’ajuntament està duent a terme els pressupostos participatius, que es troben en la fase de votació de propostes. Fins al proper dilluns 11 de novembre, les persones majors de 16 anys empadronades al municipi poden emetre el seu vot, escollint 5 propostes per a cada categoria i puntuant-les del 5 a l’1, essent el 5 la puntuació a atorgar al projecte de preferència i successivament fins a 1. El recompte de les votacions i el resultat final es farà públic el dimarts 12 de novembre a les 13.30h a la Sala Josep-Lluís Palacios, a la Casa de la Vila, a Ribes.

Per a votar cal emplenar la butlleta electrònica de la web municipal (premeu aquí) previ requeriment de les dades personals per a la identificació i comprovació al padró. També es disposa d’equipament electrònic per a realitzar les votacions a les Oficines d’Atenció Ciutadana en horari de les mateixes (de dilluns a divendres, de 8.30 a 14 hores; a Ribes, també, dilluns i dimecres, de 16 a 19 hores; a Les Roquetes, també, dimarts i dijous, de 16 a 19 hores, i al CC El Local i CC L’Espai.

Enguany s’han validat un total de 44 propostes per a les tres categories: 30 propostes per a inversions, amb una dotació econòmica de 300.000 euros, 10 propostes per a projectes socials, culturals o solidaris, amb una dotació econòmica de 15.000 euros i 4 per a projectes de perspectiva de gènere, igualtat, LGTBI i feminismes, amb una dotació econòmica de 5.000 euros.

El pressuposts participatius tenen una dotació econòmica de 350.000 euros en total que ja resta contemplada en el pressupost general del pròxim any per a tirar endavant els projectes guanyadors. L’aprovació del Pressupost municipal del 2020 es portarà al Ple de novembre, previst pel dia 26.