Aquest curs 2019-2020 torna l’Artífex a Canyelles

Les incripsions són obertes fins al 6 de setembre

Imatge del taller de ceràmica. Foto: Aj. Canyelles

L’Artífex, el Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans de Canyelles, posa en marxa el nou 2019-2020, amb noves propostes formatives per a adults i infants. La recuperació de mobles, l’Art Floral, l’Enquadernació, l’Scrapbooking, el Home Deco i les Puntes de Coixí són els nous cursos pensats per a adults i les classes comencen el 16 de setembre. Pel que fa als infants, s’inclou un Taller de Volums i el curs comença el 30 de setembre.

En aquest sisè any de funcionament de l’Artífex, s’hi incorporen noves disciplines, que portaran l’alumne a endinsar-se en tècniques totalment noves a través del treball del moble (Recuperació del moble), de l’art floral (Art Floral), del paper (Enquadernació o Scrapbooking), de la fusta (Home Deco), del teixit (Puntes de Coixí) o l’escultura en volum, per als més petits (Taller de volums en fang). Una formació que s’afegeix a la que ja s’imparteix al centre com la ceràmica, el vidre, la pintura i la creativitat. Són cursos que integren una part teòrica i una altra essencialment pràctica. Igual com l’any passat, al llarg del curs es proposaran altres formacions com la de marqueteria, la joieria i altres especialitats, a banda dels cursos monogràfics.

L’Artífex, una aposta per la formació i l’ocupació

L’Artífex és una de les principals apostes de l’Ajuntament de Canyelles per promoure la formació i l’ocupació al municipi, i es fa en un àmbit concret, el de l’artesania i els oficis antics. L’objectiu és formar gent aturada, o no, en aquests antics oficis com la ceràmica, la fusta, el vidre, la pintura o la joiera perquè obtinguin una qualificació professional i puguin iniciar els seus propis projectes empresarials, a través de l’acreditació del carnet d’artesà.

L’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, assegura que després de sis anys, estem molt satisfets del projecte de l’Artífex, que ha anat creixent a base d’anar picant pedra. És un repte perquè tot i que hi ha moltes escoles d’artesania aquesta és diferent pel seu caire de voler retrobar els oficis antics.

L’objectiu és motivar la creació de col·lectius legals en forma d’empreses, associacions o cooperatives per poder vendre els productes creats a Artífex, a través del Projecte Nadal Canyelles. Una marca pròpia creada per comercialitzar aquests productes artesans a la Botiga del Nadal Canyelles de manera permanent i per encàrrec. Aquests productes també estan presents a la Fira de Nadal Canyelles o en altres esdeveniments i certàmens dedicats al Nadal com les fires de Düsseldorf, Frankfurt, Perpinyà o Pisa, entre d’altres, amb la voluntat de treballar en un marc més ampli de comercialització i promoció econòmica d’aquest producte nadalenc que porta la marca de Nadal Canyelles. És una iniciativa estretament a aquest projecte de Nadal Canyelles i també està lligada a la renovació del nucli antic de Canyelles, on es troba l’escola, on es projecta la creació de petits tallers d’artesans.

El període d’inscripcions per al curs 2019-2020 és obert fins al 6 de setembre i podeu trobar la documentació en els enllaços següents:

-Informació, horaris i preus dels cursos i talles de l’Artífex 2019-2020<http://www.canyelles.cat/documents/2019/2019_2020_artifex_informacio.pdf>
-Inscripcions dels cursos per Adults de l’Artífex 2018-2019<http://www.canyelles.cat/documents/2019/2019_2020_artifex_inscripcio2.pdf>
-Inscripcions dels Tallers per a nens de l’Artífex 2018-2019<http://www.canyelles.cat/documents/2019/2019_2020_artifex_inscripcio1.pdf>
-Horari setmanal als cursos i tallers de l’Artífex 2019-2020<http://www.canyelles.cat/documents/2019/2019_2020_artifex_horarisetmanal.pdf>

Per a més informació, us podeu adreçar a l’OAC de l’Ajuntament de Canyelles, al telèfon de l’Ajuntament de Canyelles 93 8973011 o bé, al correu artifex@canyelles.cat<mailto:artifex@canyelles.cat>.