Amics de la Gent Gran del Garraf i el Baix Penedès guanya el premi Verema Solidària

La 3a edició de Verema Solidària finançarà projectes per pal·liar la soledat de la gent gran al Garraf i al Penedès, i també la pobresa al Priorat

Amics de la Gent Gran del Garraf i Càritas Parroquial de Falset són les entitats socials guanyadores de la Verema Solidària 2018.
Verema Solidària és una iniciativa que uneix territori, vi i responsabilitat social per captar recursos per a entitats que combaten la pobresa i l’exclusió social.
Els dos projectes seleccionats pel jurat de la tercera edició dels premis seran beneficiaris de la campanya de micromecenatge que s’obrirà el proper 26 de juny, l’objectiu de la qual s’ha fixat en 18.000 euros.
Els cellers Gramona i Can Ràfols dels Caus al Penedès, i Vall Llach al Priorat són els coorganitzadors que s’han adherit a aquesta 3a edició.

La Fundació Amics de la Gent Gran treballa per pal·liar la situació de soledat i/o l’aïllament social de les persones grans a les comarques del Garraf i Baix Penedès -on viuen prop de 44.000 persones de més de 65 anys-, mitjançant l’acompanyament emocional, la promoció de la socialització i la sensibilització de la societat. Amics de la Gent Gran lluita contra la soledat no desitjada i la marginació social de les persones grans, mitjançant l’acció de voluntàries i voluntaris que les acompanyen. S’organitzen tertúlies, tallers temàtics i sortides en les quals es comparteixen anècdotes, coneixements i experiències, així com les Vacances Amigues, dinars de Nadal o Revetlles de Sant Joan.
D’acord amb l’informe INSOCAT de la federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), a Catalunya hi ha 242.000 persones de més de 65 anys que viuen soles, de les quals la immensa majoria, 175.000, ho fan a contracor. És l’anomenada “soledat no desitjada”, que afecta sobretot les dones. El premi Verema Solidària anirà destinat al projecte de desenvolupament territorial d’AGG Garraf i Baix Penedès. Del total de 1.600 persones grans acompanyades arreu de Catalunya, actualment estan rebent acompanyament en aquesta zona 87 persones grans. L’objectiu és poder impulsar els acompanyaments a les dues comarques, incorporant uns 20 acompanyaments a nous municipis, així com poder consolidar els que ja es realitzen.

Per la seva banda, Càritas Falset ofereix atenció de les necessitats més bàsiques d’alimentació, roba, habitatge i subministraments, educació, salut i farmàcia i transports garantint una vida digne a persones en situació de pobresa i risc d’exclusió social de les poblacions de la comarca del Priorat que pertanyen a la diòcesi de Tarragona.

Qui i com pot participar
A partir del 26 de juny s’obrirà una campanya de micromecenatge amb la finalitat que tothom qui ho vulgui pugui fer la seva aportació econòmica i/o inscriure’s a les experiències de Verema Solidària que es duran a terme als cellers esmentats. Les modalitats de participació varien en funció del perfil del participant: empreses, amb grups de treballadors com a acció de team building o com a activitat de responsabilitat social corporativa; particulars inscrivint-se a la campanya per fer de veremadors; i les institucions i entitats, cedint material i compartint informació.

Les activitats de Verema Solidària als cellers d’enguany comencen el 26 d’agost als cellers Gramona de Sant Sadurní d’Anoia, continuen el 16 de setembre a Vall Llach a Porrera, al Priorat; i acaben el 22 de setembre a Can Ràfols dels Caus, a Avinyonet del Penedès.