Acte de lectura del manifest de commemoració del Dia Internacional de la Dona a VNG

Durant tot el dia d'avui, dijous 8 de Març, diferents actes en commemoració del dia Internacional de la Dona s'han anat succeint arreu del món

0
412

Durant tot el dia d’avui, dijous 8 de Març, diferents actes en commemoració del dia Internacional de la Dona s’han anat succeint arreu del món.
Aquest migdia, a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú, la Regidoria de Convivència i Equitat de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha organitzat la lectura d’un manifest on han intervingut la Tercera Tinent d’alcalde i Regidora de Cultura, Convivència i Equitat: Teresa LLorens, obrint l’acte i exposant dades sobre la situació que viu la dona en la societat actual.
L’actriu, autora, i directora vilanovina en el món del teatre, televisió i cinema, creadora de curtmetratges i mare, Marta Bayarri conjuntament amb Maria Plantón, bailaora representant de l’Associació Alma Cali, s’han encarregat de dur a terme la lectura del manifest, on s’han mostrat plenament crítiques amb la bretxa salarial i les estructures governamentals, entre altres factors que contribueixen a aquesta situació. Un cop acabat, l’alcaldessa Neus Lloveras cloïa els parlaments reivindicant els drets per assumir una igualtat real i efectiva.
A l’acte hi eren presents bona part de l’equip de Govern i diferents representants dels diferents grups municipals, com també ho han fet centenars de persones, membres de CCOO i moviments sindicals com la UGT. Ambdós moviments duien pancartes a favor de la igualtat.
Han estat centenars de persones les que durant el transcurs de l’acte han mostrat el seu suport als diferents col·lectius femenins i han obsequiat amb un càlid aplaudiment una performance d’estil flamenc, realitzada per les ballarines de l’Associació Cali. L’Associació ha fet una passarel·la per tal de donar visibilitat a les dones del món de l’art i la situació que ha emergit del silenci davant l’assetjament laboral i sexual que han patit.
També, cal recordar que el balcó de l’Ajuntament lluïa engalanat amb una sèrie d’elements decoratius vinculats a la dona, fets a càrrec del Grup de Dones del projecte Dona Identitat i Diversitat (DID) i la col·laboració d’alumnat de l’Escola Ítaca i la Regidoria de Convivència i Equitat.

FER UN COMENTARI