68 contagiats i 3 morts amb Coronavirus al Garraf

Imatge de l'Hospital de Sant Camil. Cedida

El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès Garraf ha confirmat la presència de 68 casos positius per contagi de SARS-CoV-2 a la nostra comarca, tot i que se’n desconeix quin és el seu pronòstic. Segons ha informat l’entitat a les 13h d’aquest dilluns, des del passat dissabte el nombre de casos al Garraf ha augmentat vint-i-cinc persones, catorze en les darreres vint-i-quatre hores. A més a més, hi ha una darrera mort que suma la tercera vícitma mortal amb la infecció a la nostra comarca des que va començar la crisi.

El centre hospitalari de Sant Camil està atenent a tots els positius per contagi de Covid-19 al Garraf, tot i que no tots els casos hospitalitzats per coronavirus són residents al territori. Algun dels casos que a hores d’ara rep l’atenció de l’Unitat de Cures Intensives (UCI) del centre procedeix de les comarques veïnes que també pertanyen a la província de Barcelona.

A l’Alt Penedès són ja onze els casos confirmats de contagi per SARS-CoV-2. Tots ells es troben hospitalitzats al centre hospitalari comarcal de l’Alt Penedès. El nombre de contagis per coronavirus en aquesta comarca ha augmentat sis persones en les darreres vint-i-quatre hores i es preveu que incrementi en les hores vinents, ja que a hores d’ara hi ha realitzats diferents anàlisis pendents de resultats.

Comunicació entre pacients i familiars

Els pacients ingressats a la Unitat de Cures Intensives ja poden rebre vídeotrucades dels seus familiars, ara que s’ha hagut de restringir les visites per evitar els contagis per Coronavirus SARS-CoV-2.

Des de la UCI s’organitzaran torns de trucades. Els familiars poden realitzar una vídeotrucada de whatsapp al pacient, amb la que es podran veure i parlar.

Per facilitar la comunicació s’instal·larà un trípode de manera que el dispositiu quedi fix.

L’objectiu és que tan el pacient com els seus familiars se sentin que poden tenir contacte malgrat l’aïllament i minimitzar així l’angoixa i el neguit de totes dues parts.

El projecte s’ha iniciat a la UCI però està previst que durant els propers dies es posi en marxa a la resta de serveis de l’HRSC i l’HCAP.

També hi ha muntat un circuit e trucades telefòniques a familiars, per mantenir-los informats en tot moment de l’estat de salut dels seus familiars.

Unitats de Crítics i Semicrítics a l’HRSC i HCAP

Per tal de fer front a l’increment de pacients crítics i semicrítics esperat, s’han creat dues unitats de refoç a l’HCAP i l’HRSC, per donar cabuda al màxim número de pacients possible que precisin un nivell d’atenció superior.

Per una banda s’ha creat una Unitat a l’HCAP, ubicada al Bloc Obstètric,  i per l’altre s’ha habilitat una zona al costat de la UCI de l’HRSC.

Aquestes unitats treballen de manera coordinada, amb el suport permanent dels  especialistes de Medicina Intensiva de la UCI del HRSC.

Àrea de parts HCAP

S’ha reubicat el bloc obstètric de l’HCAP a l’àrea de proves complementàries propera a la zona d’hospitalització.

Hospital Comarcal Alt Penedès
S’han habilitat 11 llits de l’HCAP per a atendre pacients amb patologia respiratòria.