338 expedients sancionadors oberts a Vilanova i la Geltrú durant el 2018

En la mateixa roda de premsa també s'ha presentat la nova campanya de recollida d'andròmines i voluminosos que es realitzarà a la ciutat

La regidora Olga Arnau i el regidor Joan Giribet han estat els encarregats de realitzar una roda de premsa per presentar el resultat de les Unitats d’expedients sancionadors de l’any 2018 i per informar de com es realitzarà la nova recollida de voluminosos i andròmines que començarà aquest mes de febrer.

Arnau ha notificat que durant el 2018 es varen obrir un total de 338 expedients sancionadors, dels quals 263 ja han estat resolts, 41 estan en període d’instrucció i 34 han estat cancel·lats o arxivats. L’import total d’aquestes sancions va ascendir fins a  147.028 euros, quasi el doble que durant l’any 2017, on la suma ascendia fins a 76.000 euros.

La regidora ha destacat que “entre les sancions més habituals s’hi troben: Les relatives a l’ordenança municipal de tinença d’animals, l’ús fraudulent de la targeta de minusvàlid, les males pràctiques al voltant de les escombraries, les mesures que van en contra de fomentar el civisme i la convivència,  el vandalisme, col·locació de propaganda en zones no autoritzades, entre d’altres”. Segons Arnau, “moltes d’aquestes sancions han estat notificades gràcies a la col·laboració ciutadana que ha donat l’avís a la Policia Local o als Mossos d’Esquadra. Malauradament, la majoria d’elles vénen imposades per la pràctica de l’incivisme”.

Per la seva banda, Joan Giribet ha anunciat millores en el servei de recollida d’andròmines i de voluminosos amb l’objectiu de donar un millor servei a la ciutadania. “Es tracta de la recollida per barris, una pràctica que ja realitzen moltes ciutats”, aclaria Giribet. Per al regidor “es pretén facilitar que els veïns puguin deixar els mobles i andròmines un cop per setmana al costat de casa i en un contenidor específic.  A més a més, es pretén fomentar el reciclatge i el funcionament de l’economia circular”.  Segons ha assenyalat el regidor, en els dies vinents es procedirà a enviar un butlletí a les bústies dels domicilis per tal que la ciutadania estigui informada de quin dia de la setmana és el seleccionat per a cada barri.