Vilanova i la Geltrú tindrà noves ordenances fiscals el 2019

La taxa de les escombraries queda congelada, però la taxa de l'ús del domini públic en terrasses i guals, serveis de cementiris i altres preus de serveis públics s'apugen

Neus Lloveras i Olga Arnau en roda de premsa. Foto: Jordi Nieto

Després del Ple extraordinari celebrat el dilluns 22 d’octubre a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l’alcaldessa, Neus Lloveras, acompanyada de la regidora, Olga Arnau, exposaven en roda de premsa, en què consisteixen aquestes noves ordenances fiscals. Lloveras assegurava que amb aquestes noves ordenances es pretén arribar a una justícia fiscal per a totes aquelles persones que pateixen situacions complicades.

Al seu torn, la regidora d’hisenda, Olga Arnau, explicava que l’impost de l’IBI ja estava tractat des del 28 de juny i per tant, queda congelat, igual que el de les activitats econòmiques, vehicles amb tracció mecànica i el de la plusvàlua. Així mateix, informava que s’ha actualitzat el de construccions i obres, a través dels seus mòduls interns, tot i continuar amb la mateixa taxa del 4% amb l’objectiu d’ajustar-se a la realitat.

“Des del govern es proposava un increment en la taxa de les escombraries domiciliària i d’activitat d’un 19,4%, però va quedar congelada. La taxa de l’ús  del domini públic, sí que s’apuja a un 5% en guals i terrasses. També s’ha apujat el servei de cementiri un 3,5% per tal d’adaptar-nos a la nova llei de contractació. Dintre dels preus públics de serveis que presta l’Ajuntament, sí que s’han fet noves incorporacions, com l’espai de ciclisme, l’espai del far, que també es contemplen dins de les ordenances igual que la prestació de serveis de l’esportiu de la piscina i del parc del Garraf” aclaria Arnau.