Vilanova i la Geltrú ret homenatge a Jaume Casanovas

L'acte, organitzat conjuntament pel PSC i federalistes d'Esquerres, ha comptat amb la presència del primer Secretari del PSC, Miquel Iceta

Imatge de l'acte commemoratiu a Jaume Casanovas. Foto: Jordi Nieto

Els jardins del Museu Casa Papiol de Vilanova i la Geltrú s’han omplert de gom a gom per retre homenatge a qui va ser el primer alcalde de la democràcia a la capital del Garraf, Jaume Casanovas.

L’acte organitzat conjuntament pel PSC de Vilanova i la Geltrú i Federalistes d’Esquerres, moviment al qual l’exalcalde va estar molt vinculat en els darrers anys de la seva trajectòria política, ha comptat amb la presència del primer Secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta. Així mateix, tampoc han faltat a la cita el secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, o el periodista i contertulià, Toni Bolaño.

El líder dels Socialistes a Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz, ha recordat a Casanovas com a un mestre per a ell i n’ha destacat ser una persona amb passió, mesura, i sentit de la responsabilitat;  virtuts que havia de tenir la figura del polític, segons Marx Webber.

Per a Ruiz, el llegat de Casanovas ha anat més enllà dels seus mandats com a alcalde, “i és encara avui quan continuen present moltes de les coses que ell va deixar”. El líder vilanoví cloïa la seva intervenció amb la lectura d’una carta commemorativa procedent de l’alcalde de Merignac, ciutat agermanada amb Vilanova i la Geltrú des de 1987.

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta ha assenyalat de Casanovas ser una persona que serà recordada com el gran alcalde i com una figura a qui per obligació s’havia de retre homenatge per la lleialtat prestada al partit. Iceta ha ressaltat la visió federalista de Casanovas, amb qui ha recordat alguna de les seves converses, fent gala del pensament i de la visió europeista del vilanoví.

Segons Joan Botella, President de Federalistes d’Esquerres, Casanovas ha estat l’ànima del moviment a tot el territori del Garraf i del Penedès. Botella ha realçat la figura de Casanovas per l’àrdua tasca que suposava ser el primer alcalde de la democràcia i per veure’s obligat a forjar cooperacions que anessin més enllà de les etiquetes de partit i de la política. Tanmateix, “Casanovas encarnava el nom de la vella política, treballava per la gent, tenia valor, coherència i tenacitat.” ha conclòs.

Per acabar, el qui va ser un dels més fidels companys de Casanovas, Raimon Obiols, ha recordat a l’exalcalde com una persona ètica, professional i lleial als seus principis.”Vivia per la política no de la política”.