SOM VNG-PODEM es compromet a formar un govern que estigui a l’alçada de les conquestes dels moviments

Enver Aznar afirma que durant aquests anys han aconseguit més habitatges els moviments socials que l’Ajuntament

0
316
Imatge de l'acte central SOM VNG. Cedida
Circ Raluy Legacy 728×90

L’acte central de SOM VNG-PODEM va quedar marcat per la pluja. Tot i això, van assistir 200 persones, desbordant les previsions inicials. L’esdeveniment que va començar amb una paella popular, es va interrompre durant uns minuts per la pluja, que no va impedir que les persones que hi van assistir poguessin dinar. Els parlaments, per la seva banda, es van improvisar al rebedor del centre cívic de Sant Joan que va servir per protegir de la pluja a la gent. En l’acte van participar Lucía Martín, ex-diputada al Congrés per En Comú Podem i candidata de Barcelona en Comú, Miguel Urbán, fundador de Podem i candidat al Parlament Europeu per Unides Podem, i Enver Aznar, candidat a l’alcaldia.

En les intervencions, Lucía Martín va destacar la feina feta fins ara a l’Ajuntament de Barcelona, i va afirmar que Barcelona en Comú no es presenta a les eleccions per fer el mateix que la resta de partits, a unes institucions que ara mateix pertanyen als poderosos. A més, va mostrar el seu suport a SOM VNG-PODEM, expressant la necessitat de “ciutats i candidatures valentes, per recuperar les institucions per a la gent”. Per una altra banda, Miguel Urbán, va constatar la necessitat de lluitar contra l’emergència climàtica, i cridar a “aixecar un projecte des de cada municipi que lluiti contra l’oligopoli energètic” i que defensi el repartiment del treball i la riquesa. En el mateix sentit, va reclamar més sobirania per als municipis, i va destacar la feina dels moviments, i del veïnat que es preocupa per la situació del seu barri, com és el cas de la plataforma d’afectat per l’incompliment del PIINA.

Pel que fa al candidat a l’alcaldia, Enver Aznar, va expressar el reconeixement de SOM VNG-PODEM a la feina feta pels moviments socials durant aquests anys, amb uns governs municipals que els han donat sempre l’esquena. En aquest sentit, va afirmar que “han recuperat més pisos de la banca per a la gent les plataformes que defensen el dret a l’habitatge, que l’Ajuntament en tots aquests anys de crisi”. Així doncs, va assegurar que “la ciutat necessita un govern que estigui a l’alçada de les conquestes dels moviments socials”, posant d’exemple més recent els desnonaments aturats i la readmissió dels vuit treballadors del taller de renfe, que portaven anys encadenant contractes temporals, i que gràcies a la mobilització dels treballadors i les treballadores van aconseguir recuperar la feina. Per tant, Enver Aznar, es va comprometre a que el proper govern de Vilanova i la Geltrú estarà a l’alçada de la gent que es mou i s’organitza a la ciutat, per impedir que cap persona es quedi sense sostre o sense feina.

FER UN COMENTARI