Som VNG no participarà de cap pacte d’estabilitat “que mantingui en els pressupostos el segell del govern de Lloveras”

La formació lila retreu a la CUP i ERC que no acceptessin la seva proposta de tancar un consens sense el PDeCAT

Som VNG ha assegurat que no participarà “en cap acord, ni per activa ni per passiva, que mantingui en els pressupostos el segell del govern de Neus Lloveras”. En un comunicat emès aquest divendres 18 de maig, la formació lila ha sortit al pas de l’oferiment públic fet per Esquerra, que demanava a la CUP i Som VNG que garantissin el seu suport extern a un futur govern d’ERC i PDeCAT. El partit liderat per Enver Aznar ha declinat aquesta proposta tement que, en el fons, es planteja una “continuïtat de les polítiques de l’anterior govern de CiU-PSC”. Al mateix temps, Som VNG ha retret a Esquerra i a la CUP que no acceptessin l’oferta que ells els va fer a finals d’abril, quan van anunciar que no formarien part d’un govern amb el PDeCAT però convidaven republicans i cupaires a “consensuar les fórmules necessàries per fer un canvi de govern”. “Malauradament cap de les dues forces no va assumir la proposta”, lamenten.
Som VNG assegura que a les reunions per negociar el pressupost no s’ha posat sobre la taula cap proposta de “pacte, acord o entesa d’estabilitat” i subratlla que PDeCAT i ERC havien parlat anteriorment d’un “acord d’estabilitat econòmica” sense que els regidors liles estiguessin presents.

Al mateix temps, recorden que fa dos mesos Som VNG, la CUP i ERC van acordar un document de mínims per poder aprovar el pressupost de l’anterior govern, i expliquen que a la trobada celebrada el passat 17 de maig, no es va assolir cap entesa per incorporar aquesta proposta als comptes plantejats pel govern de Lloveras. En aquest sentit, asseguren que el govern es va limitar a proposar modificacions sobre el pressupost prorrogat i adverteixen que mantindran el vot en contra “si els canvis no corresponen amb les partides proposades per l’oposició”.