Sant Pere de Ribes i VNG posen en marxa una xarxa antirumors de prevenció en contra del Racisme

Durant les primeres fases s’identificaran estereotips relacionats amb els rumors falsos a través d’enquestes i es faran accions formatives

Imatge de la trobada. Cedida

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes conjuntament amb l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya ha engegat el projecte Xarxa Antirumors amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania contra els rumors, els estereotips i les discriminacions que circulen sobre la immigració i la diversitat cultural i que dificulten la convivència al municipi.

El Departament de Diversitat i Ciutadania i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha començat a treballar en les primeres fases d’aquest projecte, consistents en fer una diagnosi acurada de la realitat del municipi a través d’una enquesta. El qüestionari, adreçat a persones, associacions, entitats i equipaments municipals, conté preguntes sobre la convivència entre població d’origen divers i la població nouvinguda en diferents àmbits i barris, i demana la descripció d’experiències que hagin viscut les persones enquestades. D’aquesta manera es podrà identificar i analitzar els principals estereotips i rumors falsos per després recopilar informació objectiva i rigorosa que permeti desmentir-los.

Paral•lelament, aquest mes de juny també s’estan duent a terme d’altres accions com unes jornades formatives per al personal tècnic municipal de les dues administracions locals. Les sessions formatives ajudaran al personal tècnic a prendre consciència i saber identificar i treballar els rumors existents als departaments on treballen. Més endavant, també s’oferirà formació per als veïns i veïnes d’ambdós municipis. L’objectiu és donar eines a persones i col•lectius per activar la Xarxa Antirumors i promoure la seva col·laboració com a Agents Antirumors.

La figura de l’Agent Antirumor forma part d’una fase posterior d’aquest projecte que pretén construir una xarxa d’actors socials formats i coordinats pels ajuntaments que ajudin a combatre els falsos rumors amb informació rigorosa a través d’internet i d’altres espais.