Roger Torrent participa a l’acte de presentació del programa electoral d’ERC VNG

El President del Parlament de Catalunya va assistir a la presentació dels principals eixos del programa electoral dels republicans vilanovins

Imatge de Roger Torrent a l'acte celebrat a VNG. Foto: ERC VNG

L’equip d’Esquerra Republicana a Vilanova i la Geltrú va presentar el passat dissabte 4 de maig a l’Auditori Eduard Toldrà el seu projecte per Vilanova i la Geltrú, i la candidatura completa amb la qual es presentarà a les properes eleccions municipals.

La candidata a l’alcaldia Olga Arnau va destacar que presentava “un equip de gent com tu, treballadora, compromesa, honesta i preparada per governar la ciutat”, afirmant que vol “posar els vilanovins i les vilanovines al centre de la política” defensant, entre d’altres, “la justícia social, els mateixos drets i oportunitats per a tothom, la progressivitat fiscal i l’educació i la cultura com a eina de transformació social”. Arnau va voler destacar la feina feta en aquests últims mesos a govern, entre la qual va destacar el doblament de la partida pressupostària destinada al manteniment de la via pública, el nou aparcament de l’hospital que serà realitat en uns mesos o els 10 pisos comprats destinats a lloguer social. “Si hem fet això en 11 mesos i sent 4 regidors, imagineu-vos tot el que podem fer amb 4 anys i sent molt més forts”, afirmava l’alcaldable.

A continuació els republicans van presentar els 5 eixos en els quals es divideix el seu programa electoral, que ha estat elaborat de forma participativa amb la ciutadania mitjançant els espais de trobada i participació que han anat celebrant els darrers mesos. La politòloga i treballadora social LojainaMaftouh va exposar el primer dels blocs “Ciutat Socialment Justa”. Els següents els van introduir la vinculada al món empresarial del territori Conxi Martínez —Ciutat d’Oportunitats— i la mestra d’educació especial i exregidora socialista d’educació Míriam Espinàs —Ciutat Viva i Activa—. Els blocs els van concloure l’enginyer i president del Círcol Catòlic Ignasi “Nani” Gimeno —amb Ciutat Digna— i el cap de llista del Jovent Republicà Adrià Guevara —Ciutat de Present i de Futur—.

Els vídeos també van ser protagonistes de l’acte. D’una banda, la Secretària General d’ERC a l’exili, Marta Rovira, va voler expressar el seu recolzament a Olga Arnau i a tot l’equip d’ERC a Vilanova i la Geltrú, i ha animat als assistents a “omplir les urnes de vots republicans el proper 26 de maig”. A més a més, ERC també va presentar el seu spot de campanya per les municipals, que es farà públic la nit de dijous a divendres a través de les xarxes socials del partit.

L’acte el va tancar el President del Parlament de Catalunya Roger Torrent, qui va voler insistir en què “per aconseguir la República necessitem sumar, sumar i sumar més gent al nostre projecte”. Segons Torrent, “ERC va néixer per guanyar una República, i aquesta es construirà guanyant municipis republicans com Vilanova i la Geltrú”.