Retirada la proposta del Pressupost Municipal 2019 per a VNG

L'equip de govern va eliminar els comptes de l'ordre del dia del ple de març després que l'oposició rebutgés la compravenda d'uns terrenys valorats en més de 4 milions d'Euros

Imatge de Joan Giribet, Neus Lloveras i Olga Arnau. Foto: Jordi Nieto

El punt de l’ordre del dia, del ple ordinari de març, que incloïa la proposta del Pressupost Municipal 2019 per a Vilanova i la Geltrú, va ser retirat tot just després que l’oposició del consistori vilanoví votés en contra de l’aprovació de l’expedient de licitació per a l’adjudicació, mitjançant un contracte de compravenda, de quatre finques integrades en el patrimoni municipal del sòl i habitatge públic valorades per 4,1 milions d’Euros.

En roda de premsa, l’alcaldessa Neus Lloveras i la regidora d’Hisenda, Olga Arnau, han lamentat que caigués el punt que precedia als comptes públics. Des de l’equip de govern han manifestat que alguns partits de l’oposició semblen estar predisposats a tombar qualsevol proposta procedent de l’executiu,  “a qui a més a més ens acusen de treballar en clau electoralista” ha assenyalat Lloveras.

Olga Arnau ha exposat que des del mes de novembre s’estava treballant en aquesta partida pressupostària i que va ser aleshores quan es va sol·licitar l’ autorització per posar a la venda les quatre finques que es destinarien a la construcció d’habitatge.  Arnau ha explicat que amb  els diners obtinguts a través d’aquesta compravenda, 4.1 milions d’Euros, s’hagués pogut finançar part de la construcció de la nova comissaria de la Policia Local i de l’Espai Jove, ambdós avantprojectes presentats en els mesos anteriors, i a hores d’ara en estat de poca viabilitat.

Així mateix, la regidora d’Hisenda ha destacat que l’objectiu d’aquest pressupost que ascendia fins a 83,5 milions d’Euros era dotar de gestió tècnica i possibilitat de maniobra a l’administració. “Era un pressupost que continuava el que vam aprovar el 30 de juliol, però on hi havia més ajudes socials, espais reclamats, més manteniment de la via pública, més places d’aparcament i millor enllumenat, entre altres coses” ha afegit Arnau.

Finalment, Lloveras i Arnau han anunciat que es continuarà amb el pressupost de l’any 2018 prorrogat i han aprofitat per retreure a l’oposició el fet de no haver presentat cap proposta per al nou pressupost, després d’haver obert un procés de diàleg. Des de l’equip de Govern consideren poc probable presentar una nova proposta de pressupost per la proximitat a les properes eleccions  municipals. No obstant això, han anunciat que continuaran treballant fins a l’últim dia.