Posicionament del Govern de VNG davant la sentència del Suprem

Tots els membres de govern suspenen la seva agenda per al dia d'avui

Imatge de Blanca Albà (JxCat), Olga Arnau (ERC) i Marta Jofra (Capgirem VNG-CUP). Foto: Jordi Nieto

El govern municipal de Vilanova i la Geltrú manifesta tota la solidaritat amb els líders independentistes condemnats per l’organització del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Des de l’equip de govern, format pels grups municipals d’ERC, JxCat i Capgirem VNG-CUP, s’expressa el rebuig total a la sentència del Tribunal Suprem.

Tots els membres del govern municipal suspenen els actes que tenien previstos a dia d’avui i s’adhereixen a les convocatòries que es promoguin des de la societat civil, amb l’objectiu de rebutjar la sentència i mostrar el suport a les condemnades i condemnats i a les seves famílies.

Així mateix, des del govern s’anima la ciutadania a sumar-se als actes de desobediència civil que s’organitzin en les properes hores, “amb l’actitud cívica i pacífica que s’ha demostrat sempre en les mobilitzacions promogudes pels moviments independentistes”.

Per als representants del govern municipal, la reacció a aquesta “sentència injusta” ha de ser massiva i unitària, entenent que les accions que s’impulsin no només criden a la participació de la ciutadania favorable a la independència, sinó de totes aquelles persones que creguin en els drets fonamentals com la llibertat d’expressió, de manifestació i d’autodeterminació dels pobles.n

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú