‘Ok Diario’ haurà de rectificar sobre una publicació que va fer de l’ajuntament de VNG

El jutge dóna la raó a l'Ajuntament de VNG sobre una informació publicada al mitjà digital, el qual, haurà de rectificar per haver manifestat que l'alcaldessa va atorgar 741.480 euros en subvencions de forma irregular

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va presentar a finals de l’any passat una demanda contra el diari digital Ok Diario, per haver publicat una informació en què s’afirmava que l’alcaldessa, Neus Lloveras, havia adjudicat el 2015 més de 741.000 euros en subvencions de forma irregular. La informació, titulada “La gestión de Lloveras en Vilanova”, es va publicar el 5 de desembre passat.

Neus Lloveras ha manifestat la seva satisfacció per la sentència favorable, ja que “s’ha demostrat que Ok Diario va publicar una informació incorrecta, que perjudicava el bon nom de l’Ajuntament”. L’alcaldessa ha defensat la manera de fer del govern municipal i de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, “amb vocació de transparència i de fer les coses correctament”.

En aquest mateix sentit, l’alcaldessa ha recordat que l’informe de la Sindicatura de Comptes al qual es refereix Ok Diario en la seva informació del 5 de desembre, només detecta defectes de forma i proposa observacions i recomanacions. Així ha quedat reflectit en la sentència emesa pel jutge, que dóna tres dies a Ok Diario per rectificar a partir de què rebi la notificació. La sentència també expressa explícitament que no és l’alcaldessa qui atorga les subvencions, sinó el Ple de l’Ajuntament i la Junta de Govern Local.