Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

Mònica Gallardo, alcaldable de Junts Per Sitges

Avatar photo

"Junts per Sitges té les persones més preparades que volen deixar-ho tot per treballar pel seu municipi"

Com arriba Mònica Gallardo al món de la política?

Arribo al món de la política per la meva feina. Ja fa molts anys que em dedico al món de la comunicació, majoritàriament en l’àmbit privat. L’any 2011, l’alcalde Miquel Forns em demana col·laborar amb ell i vinc a Sitges a fer de directora de comunicació durant el primer mandat. Durant el que seria el segon mandat, deixo Sitges i marxo a treballar a la Diputació, primer amb Mercè Comesa i després amb en Marc Castells, fins que se’m proposa encapçalar la formació de Junts per Sitges. Després de valorar-ho molt i passar un procés de primàries, sóc proclamada candidata.

Quin creu que serà el resultat que obtindrà la candidatura de Junts per Sitges el 26M? Es veu guanyadora?

No jo, sinó tota la gent que m’acompanya.  Estem posant tot per la nostra part i volem arribar a l’alcaldia de Sitges. Sóc molt respectuosa amb el que la gent  pensa, diu i fa, però confio en què la gent, quan vagi al seu col·legi electoral, hagi valorat que el nostre és el millor projecte per a Sitges. Intentaré arribar a l’alcaldia per millorar un racó privilegiat del Mediterrani com és el nostre municipi.

El  28A ERC esdevenia la formació política més votada a Sitges. Com creu que la candidatura que encapçala Mònica Gallardo pot revertir aquesta situació?

Junts per Sitges té les persones més preparades que volen deixar-ho tot per treballar pel seu municipi. La nostra proposta garanteix els drets fonamentals perquè som gent que coneixem aquest poble des de fa molts anys i perquè som gent que acollim a tothom i que volem assolir els reptes que Sitges té. Coneixem administració, sabem com i de quina manera ha de millorar la vila en els darrers anys. Som la proposta més realista i més encoratjadora que serà capaç de fer reconèixer el sentiment de pertinença, principis i valors que sempre ens han representat.

Com és aquest projecte que encapçales?

Doncs és un projecte on se sumen moltes singularitats. És un projecte que pensa per a tots els sitgetans i sitgetanes i que està format per gent molt diversa que prové del PDECat i per independents, com jo. Estem treballant tot un seguit de projectes on Sitges té moltes oportunitats amb reptes de futur i on es garanteixen els drets fonamentals de les persones: benestar, igualtat d’oportunitats, suport als més vulnerables… Això és el que realment ens mou i fa de paraigües a tots els projectes que ens plantegem.  Tot i que si hi ha algun repte que de debò vull destacar és el que tenim amb el turisme i la cultura, ja que Sitges basa part del seu PIB en el turisme i en els serveis que d’ell se’n deriven.

Com a destinació turística, la cultura ens ha de diferenciar i qualificar. Sitges és una capital cultural i Junts Per Sitges vol potenciar la cultura de Sitges, ja que és una oportunitat de retorn econòmic pel municipi molt important. Ho treballarem a partir de dues línies:  Garantint l’accés a la cultura a través del Centre municipal de les Arts i reforçant l’oferta que ja tenim com a municipi, tant en patrimoni cultural com en treballar per la consolidació i creació d’esdeveniments.

Quina és la part més social del programa de Junts Per Sitges?

Hem de continuar donant resposta amb serveis a tothom, sobretot pel que fa a habitatge de protecció oficial i amb el desenvolupant urbanístic de la Plana de Santa Bàrbara.

Les principals línies d’actuació són l’accés a l’habitatge, una situació complexa a hores d’ara, tot i que la Rosa Tubau ja ha anunciat una partida pública de 600 habitatges de protecció oficial. Una de les principals mesures que executarem, si accedim a alcaldia, serà el reforçament d’ajuts al lloguer amb molts més recursos i revisant els topalls que actualment té l’Ajuntament de 800 euros per lloguer.

Com es podrà fer front a tots aquests reptes que es presenten?

La situació financera de l’Ajuntament està totalment sanejada, això ens permet pensar en projectes de futur i partim que cal trobar acords entre les entitats públiques i privades per finançar-los. També volem aquests tipus d’acords  en àmbit socials per tirar endavant millores per a qui més ho necessita.

Què creu que significa la baixa participació en el referèndum de les Botigues? Què creu que és el que realment passa amb aquest nucli de la localitat?

La baixa participació jo crec que ve propiciada perquè volen continuar sent Sitgetans i Sitgetanes, que no volen  marxar de Sitges i que se senten orgullosos de poder dir que formen part d’aquest poble. Per a mi, no han donat una resposta prou representativa per demostrar que volen marxar i és per això que no crec que s’hagi de tornar a posar aquesta qüestió damunt la taula.

El que és evident és que són veïns i veïnes que viuen en una zona geogràfica de Sitges que queda molt apartada del centre urbà i que per accedir als serveis que ha de dotar a un municipi, ho tenen molt millor amb Castelldefels que amb Sitges. Ells reclamen tot un seguit de serveis que no tenen i que són un repte. Estan demanant seguretat, atenció ciutadana, entorn, equipaments… i ho hem d’assolir. La nostra proposta treballa amb drets per a tothom i per tant treballarem per assolir les seves principals demandes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sitges, ADF, Diputació i empreses explotadores de les pedreres acorden l’arranjament de camins

Notícia següent

Atropellen una noia de 20 anys a la Rambla Nova

Notícies relacionades