Miquel Iceta, acompanyat per una trentena d’agents empresarials de VNG

A més de compartir taula amb els empresaris i empresàries de la ciutat, el Primer Secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya s’ha desplaçat fins a la capital del Garraf per demostrar ple suport a la candidatura que encapçala Ruiz per a les eleccions del 26M

0
423
Imatge de Miquel Iceta i Juan Luis Ruiz durant el dinar. Foto: XXSS. de Juan Luis Ruiz, @juanluisruizpsc

Sota el lema “Capitalitat i Promoció”, el PSC Vilanova i la Geltrú ha presentat el seu programa de govern per a la capital de Garraf. A l’acte, on hi ha assistit el primer Secretari del PSC Catalunya, Miquel Iceta, i fins a una trentena d’agents rellevants dins del teixit empresarial vilanoví, la formació encapçalada per Juan Luis Ruiz ha explicat en primícia els que han de ser els punts forts del seu programa de govern.

Fins a quaranta-cinc propostes repartides en quatre grans blocs: Capitalitat; Reindustrialització i promoció; Turisme, mercat, comerç, innovació; i Universitat i Empresa, donen cos al full de ruta que els i les socialistes han presentat per a Vilanova i la Geltrú sense passar per alt les necessitats que requereix el territori del Garraf-Penedès.

Treballar per assolir el rol de capitalitat albergant la seu de la Delegació del Govern al Penedès, recuperar el lideratge com a ciutat mitjana de Catalunya, demanar al Govern de la Generalitat i a l’Estat les inversions necessàries com a capital de territori entre Barcelona i Tarragona, reclamar un peatge just a la C-32 i la millora de la zona tarifària a la comarca, reivindicar els equipaments necessaris per a la ciutat i la comarca, coordinar polítiques de gestió mancomunades en àmbits com l’habitatge, polígons o la gestió del sòl no urbanitzables protegint sempre els espais naturals, entre altres aspectes, formen part d’aquesta quarantena d’elements clau que ha exposat Ruiz en una breu introducció a  aquest programa de Govern i que té molt presents els criteris marcats des de l’ONU per assolir un Desenvolupament Sostenible l’any 2030.

Així mateix, el president de la Federació Socialista de l’Alt Penedès-Garraf i candidat a l’alcaldia de Vilanova i la Geltrú pel PSC, Juan Luis Ruiz, ha fet un breu repàs a totes les accions que els socialistes varen realitzar durant la seva darrera estada a l’equip de govern municipal (2015-2018) i on van treballar per executar els cinquanta-dos punts que varen elaborar per a la governabilitat de la ciutat.

Encara en clau municipal, el Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assenyalat que cal prioritzar Vilanova i la Geltrú posant a sobre la taula els principals problemes que té la ciutat i la ciutadania,  “i qui millor per fer-ho que el PSC? Que ja ha demostrat que sap com fer-ho, primer des de govern i ara des de l’oposició”, ha afegit.

Pel que fa a la política catalana, Iceta ha destacat que cal organitzar el catalanisme i ha assegurat que amb l’ acord establert entre Units per Avançar i els socialistes s’està intentant donar resposta a aquest problema.  Sobre l’actual govern de la Generalitat, el líder dels socialistes catalans s’ha referit a ERC i PDeCat com a partits que tot i estar al capdavant del Govern semblen no estar disposats a governar, “fet que ha conduit a la política catalana a una situació de feblesa preocupant”.

Finalment el primer Secretari del PSC ha fet una breu pinzellada a la situació política d’Espanya, on ha alertat de la radicalització que està prenent la dreta i de les terribles conseqüències que això pot aportar, sobretot en el detriment de la igualtat de drets, “la política ha de servir per resoldre problemes no per fer-los més grossos”, ha manifestat. Iceta ha clos la seva intervenció afirmant que “des del PSC i el PSOE es treballa per fer un país més pròsper i que lluita per una plena igualtat de drets que portar per bandera la llibertat, una economia competitiva i un estat del benestar”.

FER UN COMENTARI