Més de 150 persones assisteixen a la presentació del programa electoral i la candidatura socialista a Ribes

El diumenge 19 de maig se celebra la 22a Festa de la Rosa a la Pineda de Vilanoveta

Imatge de l'acte de presentació de la candidatura. Foto: PSC Ribes-Les Roquetes

Els socialistes de Ribes i Les Roquetes han presentat, aquest diumenge 12 de maig, els membres de la llista i el programa electoral a la Plaça de la Vila de Ribes. Més de 150 persones han assistit per donar suport a l’equip socialista i per conèixer el projecte que proposen per al municipi si governen després de les properes eleccions municipals.

La candidata socialista, Abigail Garrido, ha explicat que exigiran a la Generalitat un servei de pediatria de qualitat i un servei d’urgències de 24 hores tots els dies de la setmana tant a Ribes com a Les Roquetes.Per això, han començat una recollida de signatures.

Garrido ha destacat la importància de cuidar la gent gran i ha assegurat que exigirà a la Generalitat que doti el municipi de més places públiques de centre de dia, alhora que posarà en marxa nous serveis de suport a la gent gran que viu solacom portar-los menjar saludable a domicili, la bugaderia o l’acompanyament. Els ajuts per instal•lar ascensors i cadires d’escala elèctriques son altres propostes del programa, molt necessàries perquè les persones grans puguin viure el màxim de temps possible de manera autònoma a casa seva.

Una altra idea dels socialistes és impulsar eldesenvolupament del sector sociosanitari lligat a l’Hospital de Sant Camil com a estratègia econòmica comarcal, de creació de nova ocupació i de suport a les persones grans i persones dependents. I fer de l’edifici de Can Pau Roig un centre de referència en la investigació i suport a la dependència.

Però la consolidació de l’economia local no només passa pel sector de la salut, sinó també pel foment del turisme saludable, familiar i de qualitat entorn del patrimoni històric i natural del conjunt de Sota-ribes, l’ermita de Sant Pau, el Parc Natural del Garraf, obrint les portes del Castell de Ribes com a espai cultural, històric i turístic.

En aquest àmbit, posaran en marxa un viver d’empreses a Ribes i augmentaran els ajuts a l’emprenedoria i les cooperatives com a suport a nous projectes d’activitat econòmica i d’ocupació. I habilitaran a El Localun espai, l’Ateneu de les Arts, destinat a la creació.

La seguretat i el civisme han estat de les qüestions més aplaudides. Garrido ha explicat que posaran en marxa un servei municipal d’agents cívics per millorar la convivència i el civisme, a banda de recuperar la figura dels serenos com a vigilants nocturns a peu de carrer i de millorar l’enllumenat de tot el municipi per tenir unes places i carrers més segurs. A més, recuperaran la figura d’educadors de carrer per millorar la convivència, el civisme i l’educació ambiental entre la ciutadania.

Els socialistes per avançar

En el seu discurs, la candidata, Abigail Garrido, ha defensat la necessitat de tenir un govern municipal que treballi per les necessitats i preocupacions reals dels veïns i les veïnes del municipi. “Quan vam arribar nosaltres el municipi estava aturat, estàvem en una paràlisi que feia massa de temps que durava. I no només perquè s’havien d’adequar i reformar molts carrers i places, sinó perquè hi havia molta gent patint perquè l’Ajuntament no els donava suport”.

Garrido ha posat èmfasi en que si revalida l’alcaldia es dedicarà “exclusivament al municipi i a millorar la vida de la gent com he estat fent aquests darrers quatre anys.”

22a Festa de la Rosa

El proper acte important per al PSC de Ribes i Les Roquetes és la 22a Festa de la Rosa, que se celebrarà el diumenge 19 de maig, a partir de les 10h, a la Pineda de la Vilanoveta. Un any més, els socialistes proposen una trobada familiar i veïnal en un entorn natural per gaudir d’un bon àpat i d’espectacles de música i ball.