Lloveras i Serra valoren positivament el ple de novembre de Vilanova i la Geltrú

L’equip de govern es mostra especialment satisfet amb l’ aprovació de les mocions per establir les bases reguladores a infants i joves amb discapacitat funcional, aturar el decret de menjadors, el dret a morir dignament amb la despenalització de l'eutanàsia i a les mocions mediambientals.

Imatge de Neus Lloveras i Xavier Serra en valoració del Ple Municipal. Foto: Jordi Nieto.

Durant el matí del dimecres, 7 de novembre, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, oferia una roda de premsa per valorar el ple del mes de novembre. Lloveras, acompanyada pel regidor d’Esquerra Republicana, Xavier Serra, destacava les principals aprovacions de l’ordre del dia en una sessió plenària que finalitzava amb la suspensió del ple al torn de preguntes,  a causa de l’ alteració de l’ordre de la sala.

D’entre els principals punts de l’ordre del dia, Neus Lloveras, es congratulava de l’aprovació per primera vegada de les bases reguladores de les subvencions destinades als infants i joves amb discapacitat funcional per a la realització d’activitats extraescolars. “Unes activitats que no només  són de lleure, sinó que molts cops són absolutament necessàries”, aclaria l’alcaldessa.
En referència a les mocions, destacava la presència al ple dels membres de la plataforma Aturem el Decret de Menjadors i de l’associació en favor de l’eutanàsia, ja que ambdues mocions varen ser aprovades per unanimitat.

Per la seva banda, el regidor d’urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, Xavier Serra, aclaria que el departament d’habitatge és un tema especialment important per al govern i assegurava que l’Oficina Local d’Habitatge està intentant tenir més capacitat de gestió. Així mateix, Serra explicava els acords celebrats amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, entre els quals es pretén realitzar la inspecció tècnica a edificis antics amb l’objectiu que l’Ajuntament pugui prendre les mesures requerides, realitzar les obres d’adequació necessàries en els habitatges expropiats a entitats bancàries i destinats a l’habitatge social, i assolir la gestió de cinc pisos cedits a entitats socials en règim de lloguer.

Pel que fa a medi ambient, el regidor exposava les mocions aprovades del  PSC Vilanova i la Geltrú, la regidora no adscrita, Ariadna Llorens, i un seguit d’ entitats mediambientals, on es proposava que una part de l’IBI que es recapta a VNG (0,5%) sigui destinat a recuperar polítiques mediambientals amb la ciutat. Serra també valorava positivament l’aprovació de la moció que presentava la CUP sobre la Marxa pel Clima. Finalment, el regidor explicava part de les tasques que s’estan realitzant en la col·laboració establerta entre l’organització Garraf Coopera i la regidoria de medi ambient de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.