L’exministra socialista d’Habitatge ofereix una conferència a Vilanova i la Geltrú

Beatriz Corredor ha anunciat que demà es podria dur a terme l'aprovació d'un Decret de Llei que preveu regular el lloguer i protegir al llogater

Durant la tarda d’aquest dijous 13 de desembre i dins del cicle de debats i conferències organitzat pel PSC Vilanova i la Geltrú, DiàlegsxVNG,  l’exministra d’Habitatge (2008-2010) i actual presidenta de la Fundació Pablo Iglesias, Beatriz Corredor, ha ofert una conferència al Centre Cívic de Sant Joan on ha exposat quina és la situació de la vivenda a España.

Corredor que també és membre de l’executiva del PSOE com a Secretaria d’ordenació del Territori i Polítiques d’Habitatge, ha explicat quines són les principals mesures en què està treballant el PSOE per a la creació d’una nova legislació on imperaria la necessitat d’acomplir amb el dret públic d’una vivenda digna.

Tot i que la nova legislació en l’àmbit d’habitatge és una mesura a llarg termini, l’exministra ha assegurat que s’està treballant de manera urgent en l’àmbit del lloguer, a través d’ un decret de llei que segurament que s’aprovi en els pròxims dies. La finalitat d’aquest nou decret és la de regular aquest tipus de pràctica residencial amb la voluntat de protegir al llogater.  Així mateix, Corredor també feia referència als lloguers turístics i a la normativa que s’està creant al seu voltant, on les comunitats de veïns podran prohibir, sempre que tinguin majoria,  la proliferació d’aquest tipus d’allotjaments vacacionals.

Segons relatava l’exministra, la nova legislació que elabora el PSOE, considera l’habitatge públic com a interès general, fet que requeriria a l’administració estar dotada de les infraestructures necessàries com un major parc d’habitatge públic. En aquest moment, la membre de l’executiva socialista aprofitava per retreure a l’anterior govern del PP que només destinés una partida pressupostària de 350 milions d’euros a l’any en habitatge.

Finalment, Corredor reconeixia que no es pot separar l’habitatge de la situació laboral i assumia que Espanya és un dels països europeus on la joventut s’emancipa més tard, concretament amb una mitja d’edat de vint-i-nou anys, degut a la precarietat laboral que pateix, “Es tristre ver como gente de treinta años está perdiendo una vida propia y  vive en las grandes ciudades compartiendo piso como si fueran estudiantes” aclaria l’exministra.

La cloenda a l’acte arribava amb els agraïments del candidat a l’alcaldia de Vilanova i la Geltrú pel PSC, Juan Luis Ruiz, qui donava inici a un torn de preguntes on tots els assistents podien interactuar amb l’exministra.