L’Ajuntament de VNG retirarà els llaços grocs

L'Ajuntament de VNG retirarà els llaços grocs

L’ alcaldessa Neus Lloveras afirma que la Junta Electoral interfereix en l’exercici de la llibertat d’expressió. L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú enretirarà la pancarta i els llaços grocs que reclamen la llibertat dels presos polítics dels edificis municipals, seguint recomanacions dels serveis jurídics.
L’alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha signat el decret corresponent, tot i que alhora manifesta el profund desacord amb l’ordre de la Junta Electoral.

Per a Neus Lloveras, la prohibició d’exhibir la simbologia a favor dels presos polítics és una interferència a l’exercici de la llibertat d’expressió i una nova mostra de la repressió i la censura que es promou des de l’Estat. “La simbologia groga no és representativa d’ideologia de partits, sinó de defensa de drets humans. Si la junta electoral fos coherent, tampoc hauria de considerar neutrals altres símbols de reivindicacions que tenen suport polític majoritari al Ple, tot i que potser no tota la població hi està d’acord”, manifesta l’alcaldessa.