L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú commemora l’1 d’Octubre

Durant tot el cap de setmana diferents actes han format part del record a la jornada del referèndum celebrat tot just fa un any

Imatge de Neus Lloveras durant la lectura del manifest "Republiquem". Foto: Cedida

A les nou del matí d’aquest dilluns, 1 d’octubre,  l’equip de govern municipal i diferents regidors del consistori vilanoví s’han congregat a la Plaça de la Vila per fer mostra del seu compromís amb la República catalana, un any després de la jornada marcada pel referèndum d’unilateralitat.

L’acte, que ha consistit en la lectura del manifest  Republiquem, ha estat la resposta d’adhesió a la crida realitzada per l’Associació de Municipis per la Indepèndencia, entitat encarregada de la redacció del text i de la qual fins fa pocs mesos, Neus Lloveras n’era la presidenta.

Durant el cap de setmana, diferents actes en commemoració del primer d’octubre de l’any passat s’han anat succeint a la capital del Garraf. Era el vespre de dissabte, quan es realitzava la projecció del documental Dia R, sota la producció de Marta Jofrà i Ferriol Moya, al patí de l’Imet.

Així mateix,  diumenge al matí, diferents entitats independentistes com Omnium conjuntament amb el PdeCat i ERC organitzaven una cadena humana que feia baixar una urna des de la Plaça de la Vila fins a la Plaça de l’1 d’Octubre, al Barri de Mar.

A l’acte hi assistien els membres de l’equip de govern, encapçalats per l’alcaldessa Neus Lloveras, que era l’encarregada de fer sortir l’urna de la Plaça de la Vila. La cloenda a la jornada arribava al migdia amb diferents parlaments a la plaça del Barri de Mar.