La Mancomunitat Penedès-Garraf aprova el pressupost del 2020

0
56
Imatge del ple de la Mancomunitat. Cedida

L’assemblea de la Mancomunitat va aprovar  per majoria el pressupost de l’entitat pel 2020. En xifres, el pressupost aprovat és de 39, 8 MEUR, un 5,1% més que el 2019, i preveu destinar 23,7 MEUR a la gestió de residus. El pla d’inversions previst és de 8 MEUR, finançats principalment per les aportacions de la Generalitat i suposa un 20,51% del pressupost total de l’entitat.

El president de la Mancomunitat, Sergi Vallès, ha explicat que «aquest pressupost és l’instrument per gestionar la Mancomunitat i donar resposta a les necessitats dels ajuntaments». Vallès ha dit que s’ha realitzat un esforç per estudiar en profunditat la situació de cadascun dels serveis que presta la institució, parlar amb les administracions superiors per cercar inversions de futur i conversar també amb els alcaldes i alcaldesses per captar les necessitats del territori. En resum, ha dit que «són uns pressupostos treballats i realistes que responen al creixement d’ajuntaments i de serveis».

El vicepresident de l’àrea econòmica, Aureli Ruiz, ha fet un repàs als comptes destacant l’augment en un 9,4% de les despeses de funcionament, sobretot en l’àrea de de residus, degut a l’increment de tones de residus recollides i a l’augment del cànon d’entrada a l’abocador. Ruiz, ha destacat la necessitat de repensar els models de gestió i de recollida de residus per tal de generar menys residus i alhora augmentar els índexs de reciclatge i de recuperació de materials, evitant les despeses que suposa malbaratar recursos que encara són aprofitables. En la mateixa línia ha destacat l’augment de despesa en el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics per tal de donar resposta a les necessitats de funcionament i a les peticions de servei de més ajuntaments.

En la mateixa sessió també s’han aprovat les aportacions que realitzaran els municipis per cobrir aquestes despeses, així com el detall d’aportacions provinents d’altres administracions per a la prestació de serveis bàsics, com ara el sanejament de les aigües residuals, que finança íntegrament l’Agència Catalana de l’Aigua.

Per primera vegada, l’assemblea s’ha realitzat a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en què el seu president, Xavier Lluch, ha donat la benvinguda als assistents i ha dit que «més enllà de ser una cessió d’instal·lacions, el dia d’avui també és una mostra de treball entre administracions».