Jornada de vaga amb absoluta normalitat a VNG

Un nombrós gruix de botigues, establiments d'hostaleria i supermercats van obrir a la capital del Garraf

Imatge d'un grup d'adolescents a les portes dels Jutjats de VNG durant la vaga del 18-O. Foto: Jordi Nieto

La vaga convocada pels sindicats Intersindical-CSC i Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), pel divendres 18 d’octubre, com a mostra de rebuig a la sentència del judici de l’1-o i que ha comportat l’empresonament dels liders independentistes amb penes de nou a tretze anys de presó, s’ha desenvolupat de manera totalment pacífica a la capital del Garraf.

El seguiment desigual de la vaga per part dels comerciants de la ciutat ha fet que moltes de les botigues, establiments d’hostaleria i supermercats continuïn oberts, així com ho ha estat fent el Complex Esportiu Municipal Parc del Garraf.

Entre els principals actes d’aquesta jornada reivindicativa, cal destacar la concentració que tenia lloc al matí, a la Plaça de la Vila, on membres de la intersindical han realitzat la lectura d’un manifest. D’altra banda, els jutjats de Vilanova i la Geltrú han comptat fins ben entrada la tarda amb la presència d’una trentena de manifestants per la compareixença que havia de realitzar a l’òrgan jurisdiccional, l’actor vilanoví, Toni Albà.

Pel que fa al seguiment de les Marxes per la llibertat, des de les diferents entitats i col·lectius independentistes, així com des dels partits polítics del govern municipal, s’adreçaven a tota la ciutadania per adherir-se al darrer tram de la marxa que sortia des de Castelldefels, el matí de divendres.

Per aquest motiu i amb l’objectiu de sumar forces, convocaven per a dos quarts de vuit del matí de divendres, una trobada a l’estació de tren de Vilanova i la Geltrú. També va haver qui va optar per el fer camí que separa la capital del Garraf de Castelldefels en bicicleta, tot recorrent les Costes del Garraf.