Quines motivacions porten a Juan Luis Ruiz a tornar-se a presentar com a alcaldable del PSC a Vilanova i la Geltrú?

El que em mou és treballar única i exclusivament per Vilanova i la Geltrú. La confiança que m’han fet companys i companyes, però sobretot, el contacte amb persones,entitats, organitzacions i associacions.

Què va suposar per a vostè el trencament del govern local Ciu-PDeCat i PSC?

L’expulsió del PSC del govern estava motivada per interessos electorals de l’antiga CiU, avui JuntsxCat, i per motius que no eren de ciutat. Van actuar irresponsablement trencant un acord  i generant un any de paràlisi.

Per què creu que destaca el programa de govern que presenta la seva candidatura? Com és la llista que la forma?

El nostre és un programa per resoldre problemes de la ciutat i la seva gent: la mobilitat, l’estat dels carrers, l’enllumenat, la neteja; per la cohesió social i la igualtat, per una ciutat educadora, feminista i amb oportunitats per als joves i que cuida la seva gent gran i també plantegem reptes: la transició ecològica i energètica i el model de territori que volem, i recuperar la capitalitat que hem perdut. Cal pensar en una Agenda de ciutat per a l’any 2030. Comptem amb una candidatura amb gent amb experiència, persones joves i altres que provenen d’entitats o col·lectius de la ciutat.

Amb més de 20anys de trajectòria política, creu que en aquests comicis el resultat vindrà delimitat per la polarització dels blocs constitucionalista i sobiranista o que pel contrari, tindrà més pes el municipalisme?

És una de les incògnites, vivim un moment polític on el pes de la política general entra a la vida municipal. A l’Ajuntament anem a treballar per a la ciutat, qui vulgui una altra cosa, té altres espais.

Quines mesures proposa el PSC per combatre el greuge comparatiu que pateix el Garraf respecte d’altres comarques?

Tenim  un govern de la Generalitat d’ERC i CiU, que han donat l’esquena en tot a la comarca, no només és el peatge: en aquests darrers 9 anys, cap inversió, cap projecte i retallades. Defensem baixar-lo, que com a mínim, fins que no hi hagi un altre sistema, sigui igual a qualsevol peatge d’accés a Barcelona.

Jordi Nieto