Inauguració de la nova Plaça del Port

Aquest matí s'ha posat en servei el nou espai de més de 13.000 metres quadrats de la façana marítima de Vilanova i la Geltrú

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, conjuntament amb Ricard Font, secretari d’Infraestructures i Mobilitat; Joan Pere Gómez, gerent de Ports de la Generalitat, M. Mercè Santmartí, directora dels SSTT a Barcelona i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, han sigut els encarregats de dur a terme la inauguració de la nova Plaça del Port de Vilanova i la Geltrú, durant el matí d’aquest dimecres 13 de juny.

L’acte que ha començat a les deu del matí amb una trobada al monument de Francesc Macià, ha continuat amb una passejada per la façana marítima fins a arribar al nou espai de més de 13.000 metres quadrats. Un cop allà, s’ha procedit al torn dels parlaments.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha destacat que tots els canvis realitzats en els darrers mesos, han donat una nova fisonomia al Barri de Mar i a la ciutat, ja que s’ha orientat cap a mar i s’han eliminat barreres com ho era la tanca que envoltava el Port.  També, considera que la ciutadania ha tingut un paper clau en la nova plaça i recordava el procés de selecció d’idees per a escollir col·lectivament el futur de la zona.

Al seu torn,  el conseller Damià Calvet reconeixia que tot i que feia poc temps que estava al càrrec, i que tenia una agenda d’allò més atapeïda, li feia especial il·lusió no inaugurar el nou espai costaner de la ciutat, sinó posar-lo en servei, ja que per a ell les infraestructures no serveixen per a res si no es posen al servei de la ciutadania.

Calvet també elogiava la tasca que s’està executant des de Ports de la Generalitat amb un equip modern que aplica una política continua d’inversions. Així doncs, aprofitava per recordar l’excepcionalitat del moment de la qüestió catalana,  amb un govern de la Generalitat amb presos polítics, exiliats i sota els devastadors efectes que ha deixat l’aplicació de l’article 155.

Abans de cloure la cerimònia d’inauguració, s’ha projectat un vídeo on es repassava tota la història i trajectòria del Port de Vilanova, el qual ha arribar a ocupar la primera posició de captures pesqueres i la segona posició en venda.

Al torn de preguntes,  l’alcaldessa, orgullosa d’aquestes xifres, aprofitava per recordar les millores de 400.000 euros, que pròximament es realitzaran al port comercial i al port pesquer, amb un pressupost de 200.000 euros per a cada una. Damià Calvet, ha respòs sobre la problemàtica de la carretera C-15, explicant que en un futur no gaire llunyà, alguns trams ja es veuran desdoblats en dos carrils més un. Per finalitzar, ha donat resposta a la qüestió dels peatges, on ha anunciat que lamenta no poder implementar el nou sistema de vinyetes a partir del pròxim 1 de gener.