El Govern de VNG vol seguir treballant amb la màxima transparència i espais de debat sobre el nou Parc Comercial de Masia en Barreres

Comerç de Mar, ronda d'Europa i Masia en Barreres demanen poder obrir els diumenges al públic

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras; i el primer tinent d’alcaldia i regidor de Promoció Econòmica, Nova Governança i Comunicació, Juan Luís Ruiz, han volgut destacar aquest matí la màxima transparència i el debat constant que s’està duent a terme entorn el projecte de reurbanització de Masia en Barreres i la proposta de nous horaris comercials. En aquest sentit, Neus Lloveras ha volgut destacar el suport que es va produir divendres passat en una reunió on es van trobar diferents agents econòmics i socials de la ciutat i que majoritàriament veuen amb“bons ulls la creació del parc comercial, la construcció dels nous accessos. És un projecte no només de ciutat sinó també de comarca i tothom se l’ha de fer seu.” 

Juan Luís Ruiz ha volgut destacar el fet que el govern està treballant amb la màxima transparència i generant debat, ja sigui a través de reunions bilaterals, com en trobades conjuntes. Ruiz ha afirmat que “el debat no és si es fa o no es fa el parc comercial. Hi ha un privat que es propietari de la parcel·la i la llei l’empara per dur a terme aquest projecte. El que nosaltres volem garantir es que el sector tingui unes bones comunicacions i accessos que, a més, s’imputaran al promotor.” Sobre la possibilitat d’obrir el diumenges al barri de mar, tal i com sol·licita la seva associació de comerciants, els establiments de la ronda d’Europa i Masia en Barreres, el regidor ha demanat que “si algú té un estudi de que aquests tipus de parc comercial afecta al comerç del centre que ens el faci arribar. Els estudis que nosaltres tenim a mà sobre el comerç a la ciutat ens diuen clarament que actualment hi ha una fuga de compradors els diumenges, i que manquen activitats comercials per completar l’oferta a la ciutat.”

El regidor també s’ha mostrat sorprès per la postura contrària dels sindicats. “No recordem que qüestionessin res quan es van posar en marxa els parc comercials de ciutats veïnes com Cubelles, Sant Pere de Ribes o Sitges que, evidentment, obren els diumenges. És tota una sorpresa la posició contrària a Vilanova i la Geltrú.” Sobre el nombre de llocs de treball que pot crear aquest parc comercial també ha afirmat que “l’operador afirma que serà 600 llocs de treball directes i que al parc s’implantaran marques noves que no existeixen a la nostra comarca. En cap cas les franquícies del centre aniran al Parc Comercial. És una altre model. I no és un model extrany, està implantat a tota la comarca menys a Vilanova i la Geltrú” En aquest aspecte Ruiz també s’ha mostrat disposat a posar en contacte els sindicats i el promotor per vetllar per les condicions de treball.

Al llarg de la seva compareixença, Juan Luís Ruiz s’ha mostrat molt crític amb unes recents declaracions de la Gerent de Viu Comerç. “En primer lloc havíem acordat que aquesta associació no es posicionaria fins després de la reunió que aquesta tarda mantindrem amb els seus associats. A més afirma coses que no són certes perquè l’Ajuntament no és el promotor d’aquest projecte. En tot cas, després de parlar amb el president de Viu Comerç, ens ha dit que desconeixia aquestes declaracions i que farà les rectificacions necessàries”. També ha volgut posar l’accent en el fet que la proposta d’horaris comercials “respecta la voluntat del centre de la ciutat de no obrir, però també respecta el fet que el comerç de mar, la ronda d’Europa i Masia en Barreres si que volem obrir diumenges. La proposta que volem dur a Ple és la que vol i demana el sector.”