ERC, JuntsxCat i Capgirem VNG CUP oficialitzen el nou govern a l’Ajuntament de VNG

Les tres forces presenten 288 accions i prioritzen la millora de l'espai públic

Imatge de la signatura de l'acord de govern. Foto: Jordi Nieto

L’alcaldessa de VNG, Olga Arnau, en nom d’ERC, la cap de llista de JuntsxCat, Blanca Albà, i la cap de llista de Capgirem VNG CUP, Marta Jofra, han signat aquest matí un acord de govern amb 288 punts. Arnau ha explicat que “Vilanova i la Geltrú té moltes urgències” i que el fet de governar amb una majoria absoluta permetrà “desencallar algunes polítiques. La prioritat és la via pública, la necessitat de fer-hi actuacions”.

Blanca Albà s’ha mostrat contenta per l’acord “de tres forces independentistes a Vilanova i la Geltrú, per tirar endavant la ciutat i el país”. La cap de llista de JuntsxCat ha explicat que el pacte es basa en “el diàleg i la confiança” i que es tracta “d’un acord ampli” que ha prioritzat el fet d’estar “disposat a treballar per la ciutat i per Catalunya”.

Marta Jofra creu que hi ha una bona entesa entre les tres forces polítiques i s’ha mostrat satisfeta per la profunditat de l’acord, fruit d’un procés llarg de negociació. “Per nosaltres és un repte” ha dit, “per primer cop, després de 12 anys d’estar a l’ajuntament, entrem a governar. Estem disposades a donar-ho tot”. La cap de llista de Capgirem VNG CUP es mostra convençuda que “es pot fer govern, política, d’una altra manera”. Jofra ha parlat del dèficit d’inversions a la ciutat pel manteniment de carrers i també dels grans reptes pendents com els contractes de l’enllumenat i la neteja.

L’alcaldessa també ha parlat de prioritats i ha dit que passa per sobre tenir un pressupost, i que és un punt de l’acord el fet de portar a aprovació conjuntament les ordenances i el pressupost de 2020.

L’organització municipal s’estructurarà en quatre àrees: Serveis centrals seguretat i economia, Promoció econòmica, ocupació i innovació, Polítiques de ciutadania, i Territori i espai urbà. Les tres forces polítiques estaran representades en cadascun dels àmbits. “No és un repartiment d’àrees estanques” ha explicat Marta Jofra, sinó que treballarem conjuntament. Per Blanca Albà és important el temps que han estat negociant per arribar a un acord, “ha estat bo perquè ens hem conegut”. Les tres caps de llista han coincidit a assenyalar que el procés ha estat llarg, però que el treball conjunt és la base de l’acord. “Cap escull és insalvable”, ha dit l’alcaldessa, “treballem amb la ment oberta, en clau de ciutat”.

La presentació de l’acord i la signatura s’ha fet amb la presència dels 13 regidors i regidores que formaran el govern a partir d’ara. Un detall a mencionar ha estat el fet de signar l’acord amb tinta lila.

En aquest enllaç trobareu el repartiment del cartipàs.