El PSC Vilanova i la Geltrú presenta una bateria de mesures de suport a famílies, autònoms, empreses i teixit econòmic de la ciutat

Imatge facilitada pel PSC Vilanova i la Geltrú. Cedida

Comunicat:

Davant la situació extraordinària i a la vista que a hores d’ara no té data de finalització i és probable que s’allargui en el temps, el PSC de Vilanova i la Geltrú ha presentat al govern unes primeres mesures. Des del PSC volem fer públic el nostre agraïment a tot el personal municipal, Policia Local i a la resta de professionals de serveis de salut i emergències, així com el personal de les empreses de serveis que aquests dies treballen per garantir els mínims essencials per cuidar les persones i la ciutat.

Tant el grup municipal, com la resta de l’agrupació s’ha posat des de fa dies a disposició del govern municipal per a que utilitzin l’organització per al que la ciutat pugui necessitar les properes setmanes.

També sol·licitem al govern que concretin el més aviat possible com faran efectives les mesures ja anunciades, i presta el suport per facilitar els tràmits que siguin necessaris per poder-les adoptar, així com estudiar-ne d’altres.

Aquesta primera bateria de mesures que presentem han de permetre minimitzar l’impacte econòmic de la pandèmia sobre l’activitat econòmica i les famílies els mesos vinents:

 1. Mesures fiscals municipals
 • Deixar sense efecte per a l’any 2020 l’increment de taxes i preus públics.
 • Plans personalitzats per a famílies, comerços i empreses que es trobin en dificultats, per poder fraccionar i flexibilitzar pagaments més enllà de l’any 2020, sense interessos ni recàrrecs.

En base a les taxes i als preus públics del 2019:

 • Exempció de la taxa d’ocupació per a terrasses durant el temps de tancament més un trimestre com a mesura de suport a la restauració i hostaleria de la ciutat.
 • Exempció de la taxa de recollida d’escombraries a autònoms, comerços i activitats durant el temps de tancament més un trimestre i estudiar-ne cas a cas els casos a on calgui ampliar aquest termini en funció de la recuperació de l’activitat econòmica.
 • Devolució de la taxa als mercadals que no s’hagin pogut obrir i exempció durant el temps de tancament més un trimestre com a mesura de suport.
 • Devolució o compensació dels preus públics d’escoles municipals, escoles bressol, centres esportius municipals i altres.
 • Ampliació dels terminis de pagaments de tot els impostos i taxes dels previstos al calendari fiscal dins de l’exercici fiscal.
 1. Mesures de suport a empreses o proveïdors municipals i a l’economia de la ciutat
 • Garantir la liquiditat els propers mesos d’empreses i proveïdors de l’Ajuntament, prioritzant autònoms, petits comerços i empreses de la ciutat davant la falta de liquiditat en la que es trobaran i garantir la continuïtat de contractes.
 • Començar a preparar des d’aquest moment un pla de reactivació econòmica municipal conjuntament amb agents econòmics i socials de Vilanova i la Geltrú, per iniciar-lo un cop finalitzi la situació.
 1. Mesures d’ajuts a persones que perdin la feina o es trobin en situació de vulnerabilitat
 • Ampliar econòmicament la partida d’ajuts al lloguer, ja existent al pressupost i realitzar properament una convocatòria extraordinària per a les persones que hagin perdut la feina i tinguin dificultats per a pagar el lloguer els propers mesos.