El PSC de Vilanova i la Geltrú respon a l’alcaldessa Olga Arnau

La formació que lidera Juan Luis Ruiz contesta a l'equip de govern després que els hagin titllat de mentiders pel comunicat emès en relació al nou passeig del Port vilanoví

Imatge del Port de Vilanova i la Geltrú. Foto: Jordi Nieto

Comunicat PSC Vilanova i la Geltrú:

  1. “Efectivament, Ports va presentar el seu “Pla d’inversions” mesos enrere. En cap cas s’ha presentat el projecte executiu i tampoc es va poder debatre a fons, més enllà d’aquella reunió amb una presentació generalista. Amb posterioritat, no s’ha rebut cap projecte ni s’ha pogut estudiar els detalls tècnics de l’actuació, ja que el projecte no s’ha aprovat fins al mes de juny i immediatament s’ha licitat durant l’estiu, impossibilitant estudiar o poder fer un mínim debat amb ningú, reiterem que pot ser un projecte interessant per a la ciutat.
  2. El projecte i l’obra, com el seu finançament, van a càrrec de Ports, tal i com succeí a la Plaça del Port, a on l’Ajuntament i la ciutadania van participar activament sobre el projecte, es va celebrar un concurs d’idees, tallers de debats, posteriorment s’elaborà un projecte que es va presentar públicament i a on, novament, es van recollir suggeriments i aportacions en una comissió específica de la façana marítima, en aquest cas, no s’ha fet cap informació pública. D’altra banda, l’alcaldessa ens indica que si volem més informació, ens dirigim a Ports i ens ho facilitarà, li agraïm i a partir d’ara així ho farem, però lamentem que no sigui l’Ajuntament i el seu govern qui faciliti informació que ja té.
  3. L’alcaldessa es justifica dient que ha fet “rodes de premsa i una visita d’obres”. Sembla que amb això es pretén suplir un mínim procés d’informació i participació, que d’altra banda, la ciutadania va demanar al seu moment per a totes les actuacions de la façana marítima destacades. Participació i transparència en projectes importants que ERC sempre havia defensat.
  4. També ha anunciat que les obres i els projectes s’han presentat “a tots els estaments que s’havien de presentar”, per això l’emplacem a que ens faci arribar properament a quins estaments, entitats, associacions o altres espais s’ha presentat, a on s’ha pogut debatre a fons sobre aquest nou projecte, les entitats que van participar i els suggeriments o al·legacions que s’hagin presentat, així com quin és el procés realitzat per exemple, amb entitats i agents econòmics i socials de la façana marítima al respecte.”